Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, έστειλαν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με κοινοποίηση στην ΕΠΟ, όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση που έγινε στις 30 Μαρτίου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της ΕΠΟ.

Στην επιστολή τους οι δυο συνομσπονδιες  αναφέρουν τις θέσεις της επί θεμάτων που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και συγκαταλέγονται κάποια από αυτά στο νομοσχέδιο κατά της βίας που θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή, αλλά και στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα στις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η ΟΥΕΦΑ διαφωνεί κάθετα με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, καθώς θεωρεί ότι καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, διαφωνεί με τις προτάσεις Κοντονή που θέλουν να αλλάξουν την επιλογή των αθλητικών δικαστών του ποδοσφαίρου αλλά και το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας. Επίσης η διοικητική αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν συζητά καν τη διάταξη που θέλει τον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού να αποκλείει ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πειθαρχικούς ή άλλους λόγους ή να τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους.

Το σχετικό έγγραφο (με ημερομηνία 10 Απριλίου) υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς σε διεθνή και ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, αντίστοιχα, Ζερόμ Βάλκε και Τζιάνι Ιφαντίνο. Το αίτημα τους αφορά 7 διατάξεις. 1) Την απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων στις διεθνής διοργανώσεις. 2) Την ευθύνη για το κόστος και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης στο γήπεδο. Να μην οδηγεί σε απαγόρευση συμμετοχής σε διοργάνωση η μη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 3) Να διατηρηθεί το μικτό σύστημα στην σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων (αφού αυτό θέλει η ΕΠΟ). 4) Η ομοσπονδία ν' αποφασίσει για το ύψος της αποζημίωσης των συμμετεχόντων. 5) Να διασφαλιστεί πως θα παρέχονται στην ΕΠΟ πληροφορίες των κρατικών αρχών, σχετικές με στημένους αγώνες. 6) Η αναβολή, για ύποπτους χειραγώγησης αγώνες, να είναι αποκλειστική δικαιοδοσία της ομοσπονδίας. 7) Καμιά ανάμιξη του κράτους με διαιτητές και παρατηρητές

 

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, η ΕΠΟ εξέφρασε την αντίθεσή της στο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχουν περιθώρια σοβαρής συζήτησης.