Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ εχει χαθει η μπάλα και τεινει να χαθει και σφυρίκτρα .Διατείνονται καποιοι μα καλα τα χειμερινα τεστ των διαιτητων  και βοηθων της Γ κατηγοριας και των διαιτητων της Δ κατηγορίας που εγιναν στις Σέρρες επρεπε να τα κανουν ο Θανάσης Μπριάκος που είναι υπευθυνος εκπαιδευσης με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γκαιτατζή και το μέλος της ΚΕΔ Γιώργο Αμυγδαλή που είναι υπευθυνος της επιτροπης διαιτησιας στη Βορεια Ελλαδα? .Να τα κανει ποιος δηλαδη όταν για να ασχοληθείς με την εκπαίδευση πρεπει να εχει περα από τις γνωσεις και το αναλογο οπτικοακουστικο υλικο της ΟΥΕΦΑ και ακομη να εχεις χρονο και μεράκι αφου δεν παρέχονται αποζημιώσεις .

Παρολα αυτα στις Σέρρες ηταν και βοηθησαν στα τεστ ένα σωρο εκπαιδευτές όπως οι Γκιρινης Φωτιάδης Κυριακίδης  Π.Τρύφων Τσενακίδης από Δράμα Τ.Χριστοδούλου από Ημαθία Αθανασοπουλος Χ από Πιερία Δ.Καρακελιδης από Πέλλα

 Παντως για την ιστορια να αναφέρουμε ότι  τα χειμερινά τεστ(FIFA TEST), για τους για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές της Γ' Εθνικής, από τους Συνδέσμους Διαιτητών Δράμας, Έβρου, Ημαθίας,  Θράκης, Καβάλας, Κιλκίς, Μακεδονίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, και Χαλκιδικής και το απόγευμα Σεμινάριο στο ΤΕΙ Σερρών, με ποσοστό επιτυχίας που άγγιξε το 100%. Μετείχαν 85 ατομα και τα περασαν ολοι εκτός των βοηθών διαιτητών Νταρή (Μακεδονίας) και Νικηφορίδη (Κιλκίς).

Στις 13 30 έγινε η συνάντηση των ταλέντων 4ης κατηγορίας όπου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα ταλέντα και μέντορες και επίσης έγινε καταγραφή για τις συμμετοχές τους σε εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.

 Στη συνέχεια ακολούθησε εκπαιδευτική συνάντηση από 15 00 έως 18 00 στα ΤΕΙ Σερρών όπου με βάση το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάλυση περιπτώσεων αγώνα από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης Θανάση Μπριάκο, επισημάνσεις από το μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνο ορισμού διαιτητών Βορείου Ελλάδος Γιώργο Αμυγδαλή, ενημέρωση για τα νέα αγωνιστικά τεστ (yo yo κλπ) από τον Εθνικό γυμναστή Βασίλη Λώλη και τέλος υπήρχε και μια ενότητα για ερωτήσεις από τους συμμετάσχοντες.

 Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από 14 45 έως 17 30 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των γυμναστών ΕΔ/ΕΠΣ από τον Εθνικό γυμναστή Βασίλη Λώλη προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι διαιτητές της χώρας για τα νέα αγωνιστικά τεστ και τις μεθόδους προπόνησης.

 Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Σερρών, Χρυσάφης Γκυρίνης, ο οποίος  καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Σερρών,  Στέφανος Καρυπίδης, εκπροσωπώντας την τοπική διοργανώτρια αρχή. Στην αρχή καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ενώ στη συνέχεια τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, για να τονίσει στη συνέχεια μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στόχος όλων είναι να περιοριστούν τα ανθρώπινα λάθη, έχοντας άριστη φυσική κατάσταση και γνώση των κανονισμών, για να περνούν οι διαιτητές αθέατοι σε κάθε αγώνα και οι φίλαθλοι να θυμούνται τους ποδοσφαιριστές σαν πρωταγωνιστές και όχι τους διαιτητές».