Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ανυποχώρητη είναι, όπως φυσικά αναμενόταν, η στάση της ΟΥΕΦΑ και κατ’ επέκταση της ΦΙΦΑ σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής.

Στο περιθώριο συνεδρίου της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο Μπαχρέιν ο Τζιάνι Ινφαντίνο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα αποφευχθεί η αποβολή της Ελλάδας, αλλά επανέλαβε πως αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές τότε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το Grexit.

Όπως είναι γνωστό το αυτοδιοίκητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί τη σημαντικότερη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Νο2 της ΟΥΕΦΑ υπογράμμισε πως αν κάποιος νόμος στερεί την ανεξαρτησία της ΕΠΟ τότε ο αποκλεισμός της χώρας μας θα είναι η μοναδική επιλογή.

Eμείς πάμπολες φορες σας έχει ενημερώσει πως οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν είναι ικανοποιημένες με τις μέχρι τώρα διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο και είναι ξεκάθαρο πως τα… τρικ του υφυπουργού Αθλητισμού δεν έχουν πείσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/5) η πλευρά του υφυπουργείου έστειλε μεταφρασμένες τις αλλαγές του νομοσχεδίου και οι απαντήσεις αναμένονται τη Δευτέρα (4/5).

Κι αυτό καθώς ανήμερα της πρωτομαγιάς οι υπηρεσίες της ΦΙΦΑ ήταν κλειστές, ενώ της ΟΥΕΦΑ ανοιχτές. Η απάντησή τους βέβαια, όπως έχουμε ενημερώσει, θα είναι αρνητική υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

«Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη βία και τα στημένα ματς, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία.

Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα γίνουν. Αν όμως δεν γίνουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας. Δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία στη διορία που υπάρχει.

Όταν βλέπεις κάποια άρθρα που δίνουν την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα πράγματα που ξεκάθαρα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, αν υπάρχει ένας νόμος που δίνει δύναμη στους κυβερνώντες να ενεργήσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δράσει ανεξάρτητα, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή», ήταν τα λόγια του Ινφαντίνο.