Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, με δηλώσεις του, είχε αποκαλύψει ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ του έχει εκμυστηρευτεί ότι έχει δεχθεί απειλές ενώ είχε αναφερθεί κατά της Ομοσπονδίας για την Ολιστική Μελέτη σημειώνοντας ότι... «θα το πάω μέχρι τέλους. Δεν έχουμε τελειώσει. Οι εναπομέιναντες μετά την παραίτηση Ζαγοράκη στη διοίκηση της ΕΠΟ κωφεύουν για την ολιστική μελέτη, η οποία παραμένει ανεφάρμοστη. Δεν έχουν περιληφθεί οι αλλαγές.  Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κοροϊδία με την ολιστική μελέτη. Κάποιοι δεν επιθυμούν να την εφαρμόσουν. FIFA, UEFA και ΕΠΟ πρέπει να υλοποιήσουν την ολιστική μελέτη αλλιώς οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της, την Δευτέρα 3/1 απάντησε στον υφυπουργό Αθλητισμού και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «πρωτοχρονιάτικο επικοινωνιακό παραλήρημα».

 

Η Ομοσπονδία «κατηγορεί» τον υφυπουργό Αθλητισμού γιατί δεν δημοσιοποίησε άμεσα τα περί απειλών στον πρόεδρο της ΚΕΔ. «Είναι απορίας άξιο από πότε όλα αυτά είναι σε γνώση του κ. Αυγενάκη και γιατί ο ίδιος δεν έσπευσε είτε να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα είτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να το πράξει εκείνη; Γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε αμέσως κ. Αυγενάκη; Αυτό υπαγορεύει πρώτιστα ο θεσμικός σας ρόλος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Όσο για την Ολιστική Μελέτη η ΕΠΟ, «καρφώνει» τον κ. Αυγενάκη τονίζοντας «πότε -αλήθεια- προτίθεσθε να τροποποιήσετε τη σωρεία διατάξεων -αθέμιτων παρεμβάσεων, που έχετε ψηφίσει στη Βουλή και οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της Ολιστικής Μελέτης, ήτοι το αυτοδιοίκητο, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του Ποδοσφαίρου; Τελικά μήπως για αυτόν τον λόγο αρνείστε να συναντήσετε τις FIFA και UEFA και συγχρόνως επιτίθεστε στην ΕΠΟ;»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το πρωτοχρονιάτικο επικοινωνιακό παραλήρημα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη δεν θα μπορούσε προφανώς να αφήσει στο απυρόβλητο το… αγαπημένο του παιχνίδι, το Ποδόσφαιρο.

Φυσικά, δεν προκαλούν καμία εντύπωση ούτε το ύφος… χιλίων καρδιναλίων με το οποίο εκφέρει το λόγο του, ούτε τα συνήθη δυσφημιστικά του σχόλια προς το σύνολο της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, καθώς αυτή τη φορά προσέθεσε στα «κακά παιδιά» και τη Super League1.

Ούτε ακόμα - ακόμα ο έμφυτος καισαρισμός του, ο οποίος έφθασε στο απόγειο τη στιγμή που επέπληττε τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές (!!!), τις οποίες -ειρήσθω εν παρόδω- αρνείται να συναντήσει κατά πρόσωπο από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Ανησυχείτε λοιπόν, κύριε Αυγενάκη για την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, παρότι έχει ομόφωνα εγκριθεί από το σύνολο των εμπλεκομένων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, σα να είναι δική σας δουλειά!

Σεις, όμως, αφού κόπτεσθε για την εφαρμογή της, πότε -αλήθεια- προτίθεσθε να τροποποιήσετε τη σωρεία διατάξεων -αθέμιτων παρεμβάσεων, που έχετε ψηφίσει στη Βουλή και οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της Ολιστικής Μελέτης, ήτοι το αυτοδιοίκητο, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του Ποδοσφαίρου (άρθρα 2.5 και 5.1);

Τελικά μήπως για αυτόν τον λόγο αρνείστε να συναντήσετε τις FIFA και UEFA και συγχρόνως επιτίθεστε στην Ε.Π.Ο.;

Σε σχέση τέλος με τις αναφορές περί απειλών εις βάρος του κ. Κλάντεμπεργκ, είναι απορίας άξιο από πότε όλα αυτά είναι σε γνώση του κ. Αυγενάκη και γιατί ο ίδιος δεν έσπευσε είτε να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα είτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να το πράξει εκείνη; Γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε αμέσως κ. Αυγενάκη; Αυτό υπαγορεύει πρώτιστα ο θεσμικός σας ρόλος. Ή μήπως ανήκει και αυτό στο ίδιο αήθες «παιχνίδι» των επαναλαμβανόμενων αστήρικτων κατηγοριών σας εις βάρος των μελών της Ε.Π.Ο., στην περίπτωση της επίθεσης κατά του αυτοκινήτου δικαστή μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου;