Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στα τρία ματς της 13ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν το Σάββατο, όλο το... ζουμί διαιτητικά ήταν στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Εκεί το VAR αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο και οδήγησε τον διαιτητή Φωτιά να πάρει τρεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις.

Οι δύο αφορούσαν γκολ του ΠΑΟΚ που αρχικά είχαν μετρήσει και η άλλη στην περίπτωση ενός πέναλτι που ζήτησε ο Δικέφαλος σε χέρι του Καρασαλίδη.

Στις δύο φάσεις των γκολ ο Σφιντέρσκι έχει βρει δίχτυα, στο πρώτο ημίχρονο με διπλή προσπάθεια και στο δεύτερο παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του γκολκίπερ Αμπάντ σε σουτ συμπαίκτη του.

Και τις δύο φορές οι βοηθοί Παπαδάκης και Πάγκαλος αντίστοιχα δεν έχουν σηκώσει σημαία. Όμως, μετά την εξέταση του VAR από τους Ευαγγέλου και Σπυρόπουλο φαίνεται ότι στη μεν πρώτη ο Πολωνός είναι ένα πόδι μπροστά όταν αρχικά παίρνει την μπάλα, στη δε δεύτερη όταν γίνεται το σουτ από τον συμπαίκτη του είναι ελάχιστα εκτεθειμένο το σώμα του.

Επομένως, πολύ σωστά και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν και το έργο των διαιτητών στο VAR δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεδομένου ότι αυτοί δεν έβλεπαν τη γραμμή του PAOK TV. Έχοντας, ωστόσο, τα κατάλληλα πλάνα πήραν τη σωστή απόφαση.Ακυρώθηκε ένα σκόμα γκολ του ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Άκπομ, αλλά εκεί ο Μάτος που κάνει την πάσα είναι φανερά εκτεθειμένος και η υπόδειξη από τον βοηθό Πάγκαλο είναι άμεση και σωστή.

 

Σε ό,τι αφορά τη φάση που ο Δικέφαλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καρασαλίδη, ο διαιτητής Φωτιάς την είδε στο μόνιτορ και έδωσε συνέχεια στο ματς κρίνοντας ότι δεν έπρεπε να δοθεί κάποια ποινή. Και η αλήθεια είναι ότι η μπάλα πάει στο χέρι από απόκρουση συμπαίκτη και από πολύ κοντά. Επομένως... νομιμοποιείται ο ρέφερι να το θεωρήσει ακούσιο.

 

Στο ΟΑΚΑ και στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ολιβέιρα στο 0-0. Όπως φάνηκε και στο ριπλέι, το σώμα του παίκτη της ΑΕΚ είναι ελάχιστα μπροστά και επομένως η υπόδειξη του βοηθού Μεϊντάνα σωστή. Απολύτως ορθή και η απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη να καταλογίσει πέναλτι στην ανατροπή του Ολιβέιρα από τον Ευαγγέλου.

Ένα ήσυχο βράδυ χωρίς προβλήματα πέρασαν στο Αγρίνιο ο διαιτητής Καραντώνης και οι βοηθοί Μπουξμπάουμ και Καραγκιζόπουλος στο ματς του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό