Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΝΑΛΥΣΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΑΚΟΣ

"Άρχισαν τα όργανα". Πάνω που είχαμε βρει την ησυχία μας με την έλευση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, να 'σου οι... κύκλοι του Ολυμπιακού να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την διαιτησία του Κριστόφερσεν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ν' αφήνουν να εννοηθεί ότι έσπρωξε την Ένωση λόγω εντολών του Τριτσώνη.

Βέβαια, αν την ίδια ακριβώς διαιτησία είχε κάνει Έλληνας διαιτητής, θα είχαμε βιώσει σκηνές απείρου κάλλους και δεν θα φώναζαν μόνο οι... κύκλοι, αλλά και τα τετράγωνα, τα τρίγωνα και τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα!

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για ένα πέναλτι σε τράβηγμα του Μπακασέτα στον Χασάν. Σύμφωνοι. Υπάρχει τράβηγμα φανέλας. Ταυτόχρονα, όμως, ο παίκτης του Ολυμπιακού με το δεξί του χέρι κάνει... πατητή στον παίκτη της ΑΕΚ. Τι να σφυρίξει, λοιπόν, ο διαιτητής; Από ένα... φάουλ;

Όπως δεν υπάρχει πέναλτι στο σουτ του Χουλτ, που η μπάλα βρίσκει στην κοιλιά και όχι στο χέρι του Βούκοβιτς, χώρια που οι παίκτες είναι σε απόσταση αναπνοής.

Τώρα από εκεί και πέρα υπήρξαν κάποια φάουλ εκατέρωθεν που δεν σφυρίχθηκαν και κάποιες κάρτες που θα μπορούσαν να βγουν, αλλά δεν δόθηκαν, αλλά έως εκεί.

Δεν έχει γίνει το λάθος που να έχει καθορίσει το αποτέλεσμα ή την εξέλιξη του ματς.

Κατά τ' άλλα στα χθεσινά παιχνίδια επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι δεν φταίνε για όλα οι κακοί οι ξένοι. Όταν γίνονται τόσο σοβαρά σφάλματα όπως αυτά στην Τούμπα, άσχετα αν δεν καθόρισαν αποτέλεσμα, πώς να μην είναι στο στόχαστρο οι Έλληνες διαιτητές;

Ο διαιτητής Τάσης αρχικά δεν έχει δώσει πέναλτι στην γροθιά του Χουάντερσον στο κεφάλι επιθετικού του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια δίνει έμμεσο σε γύρισμα με το γόνατο(!) αμυντικού του Απόλλωνα, για να διορθώσει στη συνέχεια την υπόδειξή του και να δώσει ελεύθερο και τέλος μπροστά στα μάτια του όταν επιθετικός του Απόλλωνα σπρώχνει με τα δύο χέρια βίαια τον Βαρέλα αντί για φάουλ και κίτρινη δίνει κόρνερ!

Από την άλλη ο βοηθός Κρέτσιμος, που έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ με καθυστέρηση αφού έβγαλε με τη δεύτερη τα τεστ, έχει κάνει δύο υποδείξεις οφσάιντ σε βάρος του ΠΑΟΚ που δεν υπάρχουν ούτε κατά φαντασίαν. 

Στο Περιστέρι ο διαιτητής Κοτσάνης δεν έχει δώσει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε ανατροπή του Ξύδα από τον Μπρούνο.

Στη Λαμία σωστά ο Ευαγγέλου δίνει πέναλτι στην ανατροπή του Μαστούρ από τον Κοροβέση. Το λάθος του είναι ότι έχει αφήσει τον Νάστο με τον Μπαράλες να αλληλοτραβιούνται σε κάθε στημένη φάση με αποτέλεσμα συνεχείς πτώσεις μέσα στην περιοχή και διαμαρτυρίες για πέναλτι. Σωστά δεν έδωσε τίποτα στη φάση που οι παίκτες της Λαμίας ζήτησαν χέρι στον Αργυρόπουλο, αφού η μπάλα βρήκε στο στήθος του παίκτη του ΟΦΗ.    

ΠΗΓΗ      www,Filathlos.g