Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Επιτροπή  Διαιτησίας  της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας  (Απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2016-2017)

    Από την ΕΔ/ΕΠΣΜ γίνεται γνωστό ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου  2016-2017 παρουσιάζει,  με πραγματικούς αριθμούς και στοιχεία, το έργο της.

Στην αγωνιστική περίοδο που έληξε πραγματοποιήθηκαν 2.480 αγώνες πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας στις κατηγορίες Α1, Α, Β και Γ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 109 αγώνες Κυπέλλου, καθώς και 89 αγώνες Play off & Play out στο τέλος της περιόδου. Οπότε συνολικά είχαμε 2.678 αγώνες.

Εκτός των ανωτέρω αγώνων υπήρξαν οι αγώνες πρωταθλημάτων υποδομών, πρωταθλήματος βετεράνων παικτών, φιλικών αγώνων, αλλά και αγώνων ανεξαρτήτων. Το τελικό σύνολο αγγίζει τον μαγικό αριθμό 6.970 αγώνων.

Η επιτροπή στη διάθεσή της είχε 182 εν ενεργεία διαιτητές (επτά γυναίκες και εκατόν εβδομήντα πέντε άνδρες),  προκειμένου δε να καλυφθούν οι αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο (90 με 92 αγώνες ερασιτεχνικών καθώς και 100 αγώνων, κατά μέσο όρο,  πρωταθλημάτων υποδομών) κάποιοι διαιτητές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους πέραν του ενός αγώνα.

Κανένας αγώνας δεν αναβλήθηκε λόγω απουσίας του διαιτητού ή των βοηθών.

Πραγματοποιήθηκαν 23 επιμορφωτικά μαθήματα διαιτησίας, τα οποία διεξάγονταν κάθε Δευτέρα βράδυ στην αίθουσα διδασκαλίας του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης, όπου δίδαξαν εκπαιδευτές διαιτησίας. Η παρουσία όλων ήταν υποχρεωτική, τηρήθηκε το απουσιολόγιο που στη συνέχεια κοινοποιήθηκε στη ΚΕΔ/ΕΠΟ. Επίσης από 03 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2016 λειτούργησε νέα σχολή διαιτησίας, σε συνεργασία με τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης. Από τη σχολή αποφοίτησαν 92 νέοι διαιτητές (επτά γυναίκες και ογδόντα πέντε άνδρες). Τα διπλώματά τους απονεμήθηκαν,  σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΔ/ΕΠΣΜ μαζί με τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 08 Μαΐου 2017.

Είναι άξιο μνείας και αναφοράς ότι η ΕΔ/ΕΠΣΜ πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Ήλθαν πιο κοντά ο διαιτητής στον παράγοντα, στον προπονητή, στον ποδοσφαιριστή (πάντα με την καλή έννοια) την έννοια του αλληλοσεβασμού.

Η ΕΔ/ΕΠΣΜ συνεργάσθηκε αρμονικά με την ΚΕΔ/ΕΠΟ, την Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

Υποχρέωση της ΕΔ/ΕΠΣΜ να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ για την εμπιστοσύνη του προς την Επιτροπή, όπως επίσης τα μέλη του ΔΣ/ΕΠΣΜ, τις  Επιτροπές της ΕΠΣΜ πρωταθλήματος, κυπέλλου, πειθαρχική, παρατηρητών όπως και το προσωπικό της ΕΠΣΜ για την αμέριστη συνεργασία και βοήθεια.  Επίσης ευχαριστεί τους παράγοντες των σωματείων, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές για την κατανόηση σε όποια ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις από μέρους της επιτροπής και η ΕΔ/ΕΠΣΜ με τη σειρά της την κατανόηση στις όποιες διαμαρτυρίες, άλλοτε δίκαιες και άλλοτε όχι.                      Ευχαριστούμε πολύ.

Η  Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Μακεδονίας:    Φιλιππιάδης  Νικόλαος          Πρόεδρος

                                                                                  Τικόζογλου  Αλέξανδρος       Αναπληρωτής  Πρόεδρος

                                                                                  Τζίκας  Ιωάννης                       Μέλος

 

                                                                                  Νικολαΐδης  Χαράλαμπος     Μέλος