Τεράστιο ενδιαφέρον φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ΕΠΣ Χανίων που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Σεπτεμβρίου. O επί σειρά ετών πρόεδρος στη χανιώτικη Ενωση και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Βούρβαχης, μιλά στα “Χ.Ν.” περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί όπως τουλάχιστον τη βιώνει ο ίδιος, κάνοντας αναφορές για “πόλεμο” και “μάχες μέχρι θανάτου στην αρένα”, όπως αποκαλεί τον χώρο του ποδοσφαίρου…
Κύριε Βούρβαχη, βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο με το κλίμα να είναι τεταμένο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Στον απλό φίλαθλο δίδεται η εντύπωση ότι ακόμα και στις τοπικές Ενώσεις πρόκειται για μια σύγκρουση των λεγομένων “μεγάλων” ομάδων, με την καθεμία να έχει τη δική της επιρροή σε υποψηφίους. Είναι έτσι τα πράγματα;
Ακριβώς έτσι είναι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολουθούν οι εκλογές της ΕΠΣ Χανίων και στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, είναι οι εκλογές της ΕΠΟ, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκλογές των Ενώσεων. Συνέπεσε, όπως συμπίπτει κάθε φορά να προηγούνται οι εκλογές της ΕΠΣ Χανίων και ως συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη πόλωση στο κλίμα, έχοντας δημιουργηθεί μία κατάσταση, θα την έλεγα, όχι ευχάριστη για τον λόγο ότι κάποιοι, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση με απώτερο σκοπό να ψηφίσουν υπέρ κάποιων ή κάποιου στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ. Αυτό λοιπόν έχει δώσει μια πολύ παράξενη μορφή. Εγώ τουλάχιστον όσα χρόνια είμαι εδώ δεν την έχω ξαναζήσει με τέτοιο τρόπο, όμως εν πάση περιπτώσει είμαστε εδώ, στον πόλεμο, στην πρώτη γραμμή και πολεμούμε για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου.
Πόλεμος κυριολεκτικός ή μεταφορικός;
Κυριολεκτικός θα έλεγα και με εξωθεσμικούς παράγοντες πάνω απ’ όλα. Εμείς αποβλέπουμε στο καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου και τίποτα περισσότερο. Δεν είμαστε βαλτοί από κανένα, ούτε μας έχει ωθήσει κανείς για να κατέβουμε στις εκλογές. Είμαστε εδώ πολλά χρόνια, έχουμε να παρουσιάσουμε το έργο μας, το καθαρό μας πρόσωπο, τη σωστή και ανιδιοτελή μας διαχείριση και πάνω απ’ όλα την ίση μεταχείριση προς όλα τα σωματεία. Σε αυτό τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να μας προσάψει το παραμικρό. Το μόνο που μας προσάπτουν είναι ότι είμαστε πολλά χρόνια.
Γιατί, αλήθεια, αποφασίζετε να συνεχίσετε μετά από τόσα χρόνια;
Εγώ, είχα δηλώσει ότι θα συνεχίσω. Δεν είχα σκοπό, ούτε είχα πει το παραμικρό, όπως άλλοι έχουν αναφέρει ότι κουράστηκαν και φεύγουν από το ποδόσφαιρο κ.λπ. και σήμερα ξαναπαρουσιάστηκαν στο προσκήνιο. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο γιατί όταν κάνεις κάτι το οποίο σε ευχαριστεί, σε γεμίζει, το αγαπάς, δεν κουράζεσαι ποτέ. Εγώ υπηρέτησα το ποδόσφαιρο απ’ όλα τα μετερίζια για πάρα πολλά χρόνια σαν ποδοσφαιριστής και σαν παράγοντας σε ομάδες -σε ομάδες και όχι σε ομάδα- και στη συνέχεια από τούτη εδώ τη θέση. Θεωρώ λοιπόν ότι έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου για την άνοδο και την πρόοδο του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι το ’χουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αλλωστε, αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα και όλα τα σχόλια που γίνονται πανελλαδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μόνη επαρχιακή Ενωση που έχει ομάδες σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες.
Διεκδικείτε για 7η συνεχόμενη φορά την προεδρία στην ΕΠΣ Χανίων. Σε αυτά τα 25 χρόνια που ασχολείστε θεωρείτε ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο φτάνοντας εκεί που είναι, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σας;
Σίγουρα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, αυτό το ομολογώ. Αλλά εν πάση περιπτώσει όταν βάζεις το κεφάλι κάτω και δουλεύεις προς κάποια κατεύθυνση, σιγά-σιγά, όταν συνεισφέρουν και άλλοι παράγοντες βλέπετε ότι το ποδόσφαιρο έχει πάει πάρα πολύ ψηλά, που ίσως κανείς Χανιώτης δεν το σκεφτόταν ποτέ ότι τα Χανιά θα έχουν ομάδα Σούπερ Λιγκ, δύο στη Φούτμπολ Λιγκ και στην Γ’ Εθνική φέτος. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια σημαντική πρόοδος για το χανιώτικο ποδόσφαιρο και βεβαίως υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο στα τοπικά πρωταθλήματα.
Πού οφείλεται αυτή η άνοδος στο χανιώτικο ποδόσφαιρο;
Οφείλεται στο ότι έχουμε δώσει τα εχέγγυα και όλες τις προϋποθέσεις σε όλα τα σωματεία να δημιουργήσουν Ακαδημίες, υποδομές, γιατί από εκεί εξαρτάται η πρόοδος του ποδοσφαίρου, το πώς θα χτίσεις το οικοδόμημα, με σωστά θεμέλια. Εμείς διοργανώνουμε παιδικά πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, πληρώνοντας τη διαιτησία και τους γιατρούς των αγώνων. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες για να δημιουργήσουν τέτοιες Ακαδημίες γιατί δεν έχουν κόστος. Φέτος έγιναν 983 αγώνες σε αυτά τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στους οποίους πληρώσαμε τις διαιτησίες και τους γιατρούς. Τώρα, όσον αφορά τις διαιτησίες, εμείς έχοντας περάσει όλοι μας από ομάδες είτε σαν πρόεδροι είτε σαν μέλη διοικητικών συμβουλίων ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει και δη σήμερα με την οικονομική κρίση. Εδώ λοιπόν και 4 χρόνια είχαμε αρχίσει δειλά-δειλά και δίναμε κάποιες διαιτησίες δωρεάν. Στην αρχή ξεκινήσαμε με 6 διαιτησίες σε όλη τη σεζόν σε όλες τις κατηγορίες, Α’, Β’, Γ’. Τον επόμενο χρόνο είχαμε κληρώσει ένα αυτοκίνητο, βγάζοντας λαχνούς, για να έχει τη δυνατότητα κάθε ομάδα να μπορεί να εισπράξει, εάν πουλούσε όλους τους λαχνούς, 9.000 ευρώ. Δώσαμε το κίνητρο και αγοράσαμε το αυτοκίνητο, το βάλαμε στην κλήρωση και το κέρδισε κάποιος από την ομάδα του Παγχανιακού αν θυμάμαι καλά. Στη συνέχεια, δώσαμε 8 διαιτησίες δωρεάν και φέτος είπαμε, κάνοντας τη σχετική οικονομοτεχνική μελέτη ότι θα δώσουμε δωρεάν διαιτησίες σε όλες τις κατηγορίες και για 4 χρόνια. Βεβαίως, το κόστος είναι υψηλό, το ξέρουμε και το αναγνωρίζουμε. Ομως βάλαμε μια απαραίτητη προϋπόθεση, ότι θα αυξηθεί ελαφρώς το τίμημα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ούτως ώστε να υπάρξει σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που κάναμε, αυτή η δυνατότητα.
Θα συμφωνήσετε πάντως ότι ρόλο στις ανόδους των ομάδων αυτά τα χρόνια έχουν παίξει και οι άνθρωποι που έχουν ηγηθεί;
Σίγουρα. Μα, αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και αν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες, να υπάρχουν Δ.Σ. με προσωπικότητα, αφιέρωση χρόνου, οργάνωση και, φυσικά, την τοποθέτηση χρημάτων δεν μπορούν να επιτευχθούν κάποια πράγματα, γιατί μερικές φορές γίνονται ορισμένα εξ αυτών που αναφέρω και η επιτυχία δεν έρχεται. Ομως εδώ έχουμε φτιάξει ένα καλό “αμάλγαμα” όλων αυτών και ως εκ τούτου υπάρχει αυτή η δυνατότητα κι έτσι ακολουθούν και ομάδες από την τοπική κατηγορία, που επιμένουν στο να έχουν καλή οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, αλλά και να διαθέτουν χρήματα γιατί θέλουν να πάνε σε παραπάνω κατηγορίες.
ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να δημοσιεύονται ανακοινώσεις από παλιούς σας συνεργάτες, οι οποίοι δηλώνουν πως πλέον δεν σας στηρίζουν. Πώς το ερμηνεύετε αυτό; Εχετε κάνει τα λάθη που σας καταλογίζουν;
Να τους πάρουμε έναν-έναν; Οι δύο, τον ένα που είναι μέλος του συμβουλίου και ο άλλος που δεν είναι, είναι γονείς διαιτητών. Αρα, εγώ για τον κ. Γιαννουλάκη είχα δόλο γιατί δεν έβαλα το γιο του να παίξει στην Α’ Εθνική. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος στην ΕΠΣ Χανίων μόνο γι’ αυτόν το λόγο και δεν είναι ο νους μου και ο λογισμός μου πώς ο καθένας θα γίνει διαιτητής Α’ Εθνικής. Εξαρτάται και από τις ικανότητές του ίδιου του διαιτητή, αλλά και την απόδοσή του στην παρακάτω κατηγορία στην οποία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή. Ο κ. Γιαννουλάκης είναι εκ των πρώτων ο οποίος έχει φέρει εδώ αίτηση υποψηφιότητας για την καινούργια περίοδο, ποινικό μητρώο και βεβαίωση σωματείου ότι είναι μέλος, ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να υποστηρίξεις την υποψηφιότητά σου. Από εκεί και πέρα τώρα, το τι μεσολάβησε, εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Ο κ. Γιαννουλάκης χάραξε την πορεία του, εγώ τον ευχαριστώ για τις όποιες υπηρεσίες προσέφερε. Αλλά πήρε και πολλά. Ηταν μόνιμος παρατηρητής στην Γ’ Εθνική, στο Κύπελλο κ.λπ., για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ξέρουμε τι έδωσε ο καθένας και τι πήρε. Οσο για τον κύριο Ούττα, δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ήταν αναπληρωματικό μέλος. Βεβαίως και αυτός γιο διαιτητή έχει. Εμείς είχαμε μια αγαστή συνεργασία πέρα από το ποδόσφαιρο. Τώρα, τι μεσολάβησε, ας τα φανταστεί ο καθένας. Για τον τρίτο, τον κ. Μαρακάκη, ήταν απών εδώ και ένα χρόνο από τις συνεδριάσεις της ΕΠΣ Χανίων. Δεν προσερχόταν παρότι καλείτο από τη γραμματεία. Και αυτός ευεργετηθείς, γιατί το λέει και μόνος του στην ανακοίνωση ότι ήταν παρατηρητής ΔΕΑΒ κ.λπ. Δεν έγινε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος… Οντως λοιπόν μόνο για τις παρατηρήσεις και τίποτα περισσότερο, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων.
ΟΙ “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ” ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Η πιο σοβαρή καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος σας, κάνει λόγο για απόπειρα να μπλοκαριστεί άλλη υποψηφιότητα στην ΕΠΣΧ μέσω “φωτογραφικών διατάξεων”. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;
Οταν κάποιος έρχεται εδώ και κάνει αίτηση υποψηφιότητας για τις εκλογές δεν λέει “εγώ” έρχομαι. Δεν είναι όπως το σύστημα της ΕΠΟ που πάει χωριστά ο υποψήφιος πρόεδρος και χωριστά οι σύμβουλοι, εδώ το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και ως εκ τούτου οι εκλεγέντες εκλέγουν, μετά διά ψηφοφορίας, τον πρόεδρο. Εμείς βάλαμε μία διάταξη, το θεώρησα σωστό με την έννοια για την ποιοτική άνοδο της διοίκησης του ποδοσφαίρου, διότι αυτή τη στιγμή αν θα πάτε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν το λέω εγωιστικά. Εμείς, στο συμβούλιο της ΕΠΣ Χανίων έχουμε τρεις πτυχιούχους πανεπιστημίου. Δεν το βάλαμε με δόλο, αλλά αν δεν τους αρέσει, εγώ είμαι εδώ, ας φέρουν μία πρόταση, ας κάνουμε και έκτακτη ΓΣ να το βγάλουμε.
Ισως όμως ερμηνεύτηκε από κάποιους ότι σαν να ήταν ο στόχος να μπλοκάρει κάποια άλλη υποψηφιότητα.
Οχι και θα σας πω ευθαρσώς. Οταν εμείς το βάλαμε αυτό δεν υπήρχε υποψηφιότητα. Αυτό έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο όταν δεν υπήρχε τίποτα. Η υποψηφιότητα βγήκε το Μάιο. Η τροποποίηση του καταστατικού έγινε πέρσι, στις 9/9/15, όταν έγινε η Γ.Σ. Δεν υπήρχε δόλος. Σας είπαμε ότι επειδή υπάρχει, όχι σαν υποχρεωτική ντιρεκτίβα από τη ΦΙΦΑ κι από την ΟΥΕΦΑ για το ανέβασμα του επιπέδου, να υπάρχει κάποια τέτοια προϋπόθεση, οπότε θεώρησα καλώς να το βάλουμε, όπως και κάποιες άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα που τοέχουν, με αυτή την έννοια. Σε όποιον δεν αρέσει, ας φέρουν εδώ μια πρόταση κι αν περάσει από τη συνέλευση, βγήκε.
Νιώθετε ότι οι συγκεκριμένες είναι οι πιο δύσκολες εκλογές για εσάς;
Κάθε εκλογή είχε τη δική της δυσκολία. Τώρα, εδώ, έχει υπάρξει πολύ παρασκήνιο, πολλά ψέμματα, πολλές ίντριγκες, δημοσιεύματα αναληθή, ανακριβή, τα ταξίματα και οι εκβιασμοί αυτών των ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να βγουν και ίσως το έχουν μετανιώσει. Βγήκαν κι έκαναν αυτές τις δημοσιεύσεις, είπαν αυτά που είπαν γιατί τους πίεσαν προς κάποια κατεύθυνση ή τάζοντας τους κάποια πράγματα. Τώρα, δεν θέλω να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα και αν συνεχίσω να λέω ίσως προκαλέσω και το ενδιαφέρον του εισαγγελέα. Θέλω να σταματήσω εδώ.
«ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ»
Είχατε συμμετοχή στη διοίκηση της ΕΠΟ για αρκετά χρόνια. Τόσο η σημερινή όσο και προηγούμενες διοικήσεις, έχουν κατηγορηθεί για πολλά και σοβαρά θέματα. Υπάρχουν μάλιστα στελέχη της Ομοσπονδίας που ερευνώνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Εχοντας ζήσει από κοντά πρόσωπα και καταστάσεις, ποια είναι η δική σας εικόνα για τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ;
Εγώ δεν έχω κατηγορηθεί για τίποτα ούτε έχει συνδεθεί το όνομά μου πουθενά και κατ’ ουδένα λόγο. Τώρα, όλα αυτά που αναφέρονται είναι στο παρελθόν που εγώ δεν ήμουν στο ΔΣ της ΕΠΟ. Και ακόμα, αυτό με την εγκληματική οργάνωση και τη διαιτησία, αυτά είχαν γίνει πριν γίνουμε διοίκηση εμείς τον Οκτώβριο του 2012. Ως εκ τούτου δεν έχω να προσθέσω πολλά πράγματα, δεν έχω να πω, ούτε μπορώ να κατηγορήσω. Τουλάχιστον όσο καιρό ήμουν εκεί και συνυπήρχα με τον κ. Σαρρή και τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν είδα να γίνεται κάτι. Θεωρώ τον κ. Σαρρή έναν έντιμο άνθρωπο ο οποίος ήθελε να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Ισως να είχε κάποιες εγγενείς αδυναμίες, από εκεί και πέρα όμως προσπάθησε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και δε νομίζω ότι έπραξε με ιδιοτέλεια. Τώρα, όλα αυτά που του προσάπτονται, αυτά θα τα αποδείξει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν κατηγορίες, ακούγονται… Προ λίγων ημερών εξαγγέλθηκαν κι άλλες για την κάρτα υγείας. Εκεί βεβαίως να σας πω ότι ήμουν κι εγώ στο συμβούλιο και συμμετείχα στην απόφαση που πήραμε με τον κ. Σαρρή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση της κάρτας Υγείας, προκάλεσε περιουσιακή ζημία στην ΕΠΟ, που υπερβαίνει τα 29.000.000 ευρώ. Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Οταν υπεγράφησαν αυτές οι συμφωνίες ήταν επί εποχής του κ. Γκαγκάτση και συνεχίστηκαν επί εποχής του κ. Πιλάβιου. Εμείς όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, η υπόθεση μάς προβλημάτισε πάρα πολύ όντας γιατροί εγώ και ο κ. Σαρρής και είπαμε ότι είναι μία υπόθεση για την οποία η ΕΠΟ πληρώνει εκατομμύρια και έργο δεν παράγεται. Δεν λειτουργούσε το σύστημα, διότι δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο για να λειτουργήσει. Ως εκ τούτου, πήραμε τότε την απόφαση και το στείλαμε στη δικαιοσύνη. Εμείς είπαμε στην εταιρία δεν ξαναπληρώνουμε και η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη. Και τον κ. Σαρρή που τον βάζουν ως κατηγορούμενο, για μένα, δεν είναι κατηγορούμενος. Τον βάζουν γιατί ήταν μέλος του Δ.Σ., όμως αυτός ήταν πρόεδρος όταν η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη.
Θα διεκδικήσετε στις προσεχείς εκλογές την προεδρία της ΕΠΟ;
Ολη αυτή η ιστορία στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει άρχισε από την ημέρα, στις 12 Φεβρουαρίου, που είχαμε την ετήσια γιορτή της ΕΠΣΧ. Κάποιοι συνάδελφοί σας μου πήραν τότε μία συνέντευξη και με ρώτησαν αν θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές της ΕΠΟ. Είπα λοιπόν τότε ότι σαν σκέψη υπάρχει στην πίσω μεριά του μυαλού μου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα, θα το δούμε μετά το καλοκαίρι. Αυτό ήταν… Κι αυτό ήταν που ξέσπασε τον πόλεμο, μάλλον που έκανε το “τσαφ” κι έγινε η έναρξη του πολέμου προς το πρόσωπό μου γιατί εγώ δεν πήρα άδεια για να πω ότι το σκέφτομαι για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος. Δεν άρεσε σε κάποιους. Γι’ αυτό λοιπόν έχει ξεσπάσει αυτός ο πόλεμος. Για μένα δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει να είμαι υποψήφιος πρόεδρος, ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό μου. Μπορεί να μην είμαι καν υποψήφιος, δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει και μια αντιπολίτευση που έχει δημιουργηθεί και έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά, άλλωστε αυτό διαπιστώθηκε και στην τελευταία τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επικεφαλής. Αυτό που ειπώθηκε σε μία συνάντηση των Ενώσεων, είναι ότι κάποια στιγμή με συναίνεση όλων των Ενώσεων θα βγει ο επικεφαλής, όποιος και να ’ναι. Για μένα δεν είναι το Α και το Ω ότι πρέπει να είμαι εγώ ο επικεφαλής. Εγώ μπορεί να μην είμαι καν υποψήφιος.
Δεν έχετε αποφασίσει δηλαδή;
Δεν το σκέφτομαι εν πάση περιπτώσει, δεν μ’ ενδιαφέρει. Δεν είναι για μένα ο μοναδικός στόχος ότι πρέπει να γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ.
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τελικά ο χώρος του ποδοσφαίρου τι είναι για εσάς;
Ο χώρος του ποδοσφαίρου ενώ έπρεπε να ’ναι ένα σημείο χαράς και διασκέδασης, δυστυχώς με όλα αυτά που συμβαίνουν έχει μετατραπεί σε ένα χώρο που είναι αρένα. Μια αρένα, που γίνονται μάχες μέχρι θανάτου! Δε νομίζω όμως ότι αξίζει στο ποδόσφαιρο αυτή η μεταχείριση. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι διασκέδαση και πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι. Είναι ένα σημείο που θα πρέπει να πηγαίνουν οικογένειες, γυναίκες, παιδιά, να χειροκροτούν την ομάδα τους και τους αντιπάλους, είναι δυο ώρες διασκέδασης, έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ. Αλλά, δυστυχώς, τα συμφέροντα είναι πάρα πολύ μεγάλα και αυτοί που βάζουν τα πάρα πολλά χρήματα δεν μπορούν να ανεχθούν κάποιες περίεργες καταστάσεις που συμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκαθαρίσει από μόνο του αυτή την κατάσταση, εννοώντας να υπάρξει μια ισονομία προς όλες τις κατευθύνσεις ούτως ώστε να μην έχει κανείς παράπονο, να βλέπουμε ποδόσφαιρο, να γίνονται λάθη πραγματικά ανθρώπινα και να τ’ αναγνωρίζουμε. Πάνω απ’ όλα να μην υπάρχει καχυποψία, ότι ο ένας πάει να ρίξει τον άλλο.
Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ μεταξύ άλλων και στη διαιτησία, ποια είναι η γνώμη σας;
Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έχουν κάποιες ντιρεκτίβες όσον αφορά τη διαιτησία για τις οποίες έχουν κάνει και κάποιες συμβάσεις με τις Ομοσπονδίες. Αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Υπάρχουν αυτές οι συμβάσεις που λένε, «η διαιτησία διοικείται έτσι». Για μένα θα μπορούσε κάλλιστα και έτσι που είναι διαρθρωμένη σήμερα, εάν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να αφήσουν ήσυχους αυτούς τους ανθρώπους να δράσουν, να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι δεν θα υπήρχε όλη αυτή η καχυποψία και το παρατράγουδο. Κανείς δεν αποδέχεται τίποτα. Ακόμα και ένα ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο και σου λένε “εσκεμμένο” κ.λπ. Αυτά όμως για να ξεπεραστούν χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και πάνω απ’ όλα οι ίδιοι οι παράγοντες, οι χρηματοδότες των μεγάλων ΠΑΕ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να τα βρουν, να κοιταχθούν μεταξύ τους στα μάτια και να βρουν τη χρυσή τομή ούτως ώστε να μην προσπαθεί ο ένας να ρίξει τον άλλο.
Κλείνοντας, τι βλέπετε για τις εκλογές;
Οι εκλογές είναι πάντα εκλογές. Είναι εκλογές, είναι κάλπη και όλα θα φανούν με το άνοιγμα της κάλπης. Είμαι αισιόδοξος για τη νίκη της δικής μας παράταξης γιατί τα σωματεία έχουν εκτιμήσει την αξιοπρέπειά μας, τη συμπεριφορά μας, την εν γένει συμπεριφορά μας σε όλα τα επίπεδα, τη σωστή και τη χριστή διαχείριση που κάνουμε και την ίση μεταχείριση σε όλα τα σωματεία. Εμείς, ούτε πρωταθλητές προκρίνουμε, ούτε ποιος θα πέσει, ούτε οτιδήποτε άλλο. Δεν ανακατευόμαστε σε αυτά. Ο,τι αποτέλεσμα βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ίσες αποστάσεις σε όλους και για όλα…
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ