Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ένα ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Άρτας, έληξε με νικητή την ομάδα του ΑΟ Ξηροβουνίου και ηττημένη ήταν η ομάδα του Γλυκορίζου. Και οι δυό ομάδες ήθελαν τη νίκη, μιας και πρωταγωνιστούν στην μικρή κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά καμία είδηση δεν βγήκε απ’ το παιχνίδι και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για το καλύτερο.

Η είδηση ακολούθησε και βγήκε την περασμένη Τρίτη, όπου την υπόθεση της ήττας της ομάδας του, είπε να την πάρει στα χέρια του ο προπονητής Γιώργος Ζάχος! Βρισκόταν την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, στο γήπεδο του Γλυκορίζου, όπου έκανε η ομάδα του προπόνηση, όπως επίσης και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και οι αξιολογημένοι διαιτητές, που κάνουν ειδικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του γυμναστή Γ. Ζαρκάδα.

Όταν έφτασαν οι διαιτητές εκεί, το κλίμα ήταν βαρύ, με κάποιες φραστικές επιθέσεις απ’ την πλευρά του προπονητή του Απόλλωνα Γλυκορίζου, στις οποίες δεν μπήκε στον κόπο κανένας να απαντήσει. Ο διαιτητής Δημήτρης Σκορίλας, που ήταν επόπτης στο παιχνίδι που προαναφέρουμε, καθυστέρησε, αλλά όταν έφτασε, ο προπονητής της ομάδας του Γλυκορίζου (υποτίθεται ότι εκτός απ’ την τεχνική του ποδοσφαίρου, διδάσκει σε μικρά παιδιά και συμπεριφορά) έγινε «ταύρος εν υαλοπωλείω»! Αρχικά με φραστικές επιθέσεις… Ακολούθησαν οι απειλές, στις οποίες όλοι οι προπονούμενοι διαιτητές δεν έδωσαν απάντηση, για να συνεχίσουν την προπόνηση. Έκαναν σε κάποια στιγμή τρέξιμο στο γήπεδο και όπως περνούσαν, μπροστά απ’ το σημείο που βρισκόταν ο προπονητής του Γλυκορίζου Γ. Ζάχος, αυτός φεύγει και επιτίθεται στον ανυποψίαστο διαιτητή Δημήτρη Σκορίλα! Τον χτύπησε στο πρόσωπο με όλη την δύναμη που είχε, για να αφήσει το νεαρό διαιτητή αναίσθητο στο χόρτο. Είχε χάσει τις αισθήσεις του και προς στιγμήν όλοι οι παριστάμενοι αγωνιούσαν ακόμη και για την ζωή του. Εκλήθη το ΕΚΑΒ και ο τραυματισμένος σοβαρά διαιτητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται. Εκλήθη και η Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το γεγονός, για να παραπέμψει αρμοδίως την υπόθεση.

Την ίδια ώρα ο νταής προπονητής του Γλυκορίζου, είχε φροντίσει να εξαφανιστεί, γιατί ήταν λογικό να ακολουθήσει σύλληψη και ακολούθως η παραπομπή στον Εισαγγελέα. Κινδύνεψε η ζωή ενός νέους ανθρώπου, δεν ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό…

Βεβαίως η όλη υπόθεση θα απασχολήσει την Δικαιοσύνη και είναι λογικό να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν…Tην ωρα που συνεβη το πρωτοφανές αυτο περιστατικο ηταν παροντες οι αξιολογημενοι διαιτητες Κουτσιαύτης.Αθανασίου ο βοηθος σουπερ λίγκ Χ.Μαγιάννης ,ο παρατηρητής Β εθνικης Η.Μαζαράκος κ.α καθως και ο προεδρος της ομάδας Γλυκορίζου , Ευαγγέλου ,χωρις ομως να εκδωσει καποια ανακοινωση και να καταδικάζει την αήθη επιθεση.

 

Η συνέχεια

 

Το περιστατικό αποτρόπαιο, έγινε από συγκεκριμένο προπονητή ποδοσφαίρου, σχολιάστηκε με τα χειρότερα λόγια, απ’ όσους το πληροφορήθηκαν. Όπως με τον ίδιο τρόπο έγινε δεκτή η ανακοίνωση, που εξέδωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Γλυκορίζου, με την οποία καταγγέλλει την διαιτησία και αυτό μπορεί να έχει δικαίωμα να το πράξει, μιας και θέλει να υπερασπιστεί την πορεία της ομάδας του.

Όμως δεν μπορούσε να εκδώσει και μια ανακοίνωση συμπάθειας, για την ζωή του διαιτητή, που κινδύνεψε; Δεν μπορούσε να εκδώσει μια ανακοίνωση, με την οποία θα γνωστοποιούσε και την απόφασή του, για το αν ο προπονητής που έκανε την άνανδρη επίθεση, θα παραμείνει στην θέση του;

Ψιλά γράμματα θα πείτε… Εδώ η ουσία είναι, όποιος είναι πιο… νταής, να επιβιώσει.

ΠΗΓΗ www.gnomiartas.gr