Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Του Π. ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Στο Άνφιλντ είχαμε σήμερα μια απίστευτη φάση στις καθυστερήσεις, που αποδικνύει ό,τι διαιτητικά λάθη, που κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνονται ούτε στα... pro junior, συμβαίνουν και στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Στο 95'  η Λέστερ βγήκε όλη μπροστά, μαζί και ο Σμάιχελ, κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, η Λίβερπουλ έκλεψε την μπάλα και έβγαλε κόντρα πέντε εναντίον ενός χωρίς στην εστία να υπάρχει τερματοφύλακας, ο οποίος ήταν στο απέναντι μισό και γύριζε... πανικόβλητος!

Ο Μορένο πέταξε την μπάλα μπροστά, όπου βρίσκονταν τέσσερις παίκτες της Λίβερπουλ σε θέση οφσάιντ, αφού ο γκολκίπερ έλειπε και είχαν μπροστά τους μόνο έναν αμυνόμενο, αλλά ο βοηθός και ο διαιτητής άφησαν την φάση να συνεχιστεί. Πάλι καλά που ο Μπεντέκε κατάφερε να χάσει γκολ που δεν χάνεται, σημαδεύοντας τα πόδια του αμυντικού και δεν άνοιξε κύκλος συζητήσεων ανά την υφήλιο!!

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, πάντως, είναι πολύ εύκολο ο βοηθός να ξεγαλαστεί σε τέτοιου είδους φάση, αφού ακολουθεί πάντα τον προτελευταίο αμυνόμενο και έχει... αποτυπωμένο στον εγκέφαλό του ότι υπάρχει πίσω ο τερματοφύλακας. Είναι σαν εικόνα αποτυπωμένη στο... υποσυνείδητο.

Δείτε ξανά την φάση και αναλογιστείτε τι θα γινόταν αν συνέβαινε στην Ελλάδα, ενώ στο Ανφιλντ δεν... άνοιξε μύτη (επειδή αρχικά προφανώς ούτε οι ίδιοι το πήραν χαμπάρι και εν συνεχεία διότι βλέπουν εντελώς διαφορετικά το ποδόσφαιρο και το διαιτητικό λάθος):

https://twitter.com/TrustyTransfers/status/680797411640492032