Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το είδαμε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος για τη 2ηαγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ξεκίνησε ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Αιτία; Η ομάδα της Μαγνησίας δεν κατέβαλε εγκαίρως τα χρήματα των διαιτητών και ο Μιχάλης Βοσκάκης έκλεισε το φύλλο αγώνα αποφασίζοντας την ματαίωση της αναμέτρησης.

Η σέντρα του αγώνα για τον 3ο όμιλο ήταν προγραμματισμένη για τις 17.15, αλλά ο διαιτητής του συνδέσμου Ρεθύμνου στις 17.45 και αφού το ποσό  των 3.400 ευρω ( ηταν μεσα και η αποζημιωση για τον παρατηρητή διαιτησιας Δημήτρη Καλύβα) δεν είχε ακόμα καταβληθεί πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.

Κάτι που σημαίνει πως η Ζάκυνθος κερδίζει το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ όταν ματαιώνεται παιχνίδι με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Οι Βολιώτες εκαναν μια προσπαθεια να τα συγκεντρωσουν αλλα τελικα μάζεψαν τα 1.400 και όταν εκλεισε ο Βιοσκάκης  το φυλλο αγωνα προσήλθε ο προεδρος της Νικης Βολου Ανδρέας Πάτσης και ζητησε συγγνωμη για το γεγονός

Σύμφωνα με τους κανονισμούς και συγκεκριμένα με το άρθρο 21, παράγραφο 3 προβλέπεται και τιμωρία για τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα η γηπεδούχος ομάδα κινδυνεύει με πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πρέπει να έχει καταβληθεί το χρηματικό ποσό στους διαιτητές μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη του αγώνα, περίπου 30 λεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει ματαιωθεί αγώνας για τέτοιο λόγο στο θεσμό του Κυπέλλου.

Ανάλογα ζητήματα έχουν προκύψει σε παιχνίδια της Β’ Εθνικής, αλλά στη διοργάνωση του Κυπέλλου συμβαίνει για πρώτη φορά.

ΣΗΜ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ανεξάρτητα από τον αν προκειται για ΠΑΕ η ΚΕΔ πρεπει να οριζει διαιτητες στα παιγνιδια κυπελλου από κοντινες αποστάσεις για να περιωρίζονται τα εξοδα αφου εισπραξεις δεν υπαρχουν και οι ομαδες πρεπει να πληρωνουν από την τσέπη τους .Στο συγκεκριμενο παιγνιδι διαιτητής και  α βοηθός ο Σταυρουλάκης ηταν από το Ρέθυμνο ο Β βοηθος ο Καμπούρης από την Ευβοια  ο τεταρτος Τζοβάρας από την  Λαμια και ο παρατηρητης διαιτηισιας Καλυβας από την Βιωτια..

Αυτό δεν σημαινει ότι δικαιολογουμε την Νικη Βολου αλλα δεν υιοθετουμε και τους ορισμους που κανουν τα εξοδολογια δυσβασταχτα  σε συγκριση με τις πενιχρες εισπραξεις  στους αγωνες κυπελλου.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Μεχρι και η τηλεόραση του ΟΤΕ  εκανε παράπονα μεσω ςεκπροσωπου της για την μη μετάδοση του  ματς κανοντας λογο για απώλεια εσόδων από μη προβληθείσες διαφημίσεις .

ΠΑΝΤΩΣ φαινεται ότι ηταν να μην διεξαχθει το παιγνιδι αφου και από τα αποδυτηρια ειχαν προβλημα οι ομαδες με τα χρωματα στις φανέλλες τους μια και κατέβαιναν με μπλε εμφανισεις και μετα από πιεση πειστηκαν οι γηπεδούχοι να βάλουν κιτρινες ,που τελικα ηταν αχρειαστες αφου ο αγωνας δεν ξεκινησε ποτε .