Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 


Όσο για τα δύο σωματεία και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησαν, η παράταξη Μεϊμάρη υποστηρίζει πως στα Φύλλα Αγώνος αναγράφηκαν όσοι προβλέπονται, η δε παράταξη Κωνσταντίνου αντικρούει με το επιχείρημα πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται μόνο με δελτίο αθλητικής ιδιότητας και όχι με πιστοποιητικό γεννήσεως.

Από τις δύο πλευρές ζητήθηκε να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και οι πάντες ελπίζουν πως το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου θα εκδώσει αποφαση μεσα στην αλλη εβδομάδα..

Η πλευρά του προέδρου Κυριάκου Μεϊμάρη εκπροσωπήθηκε νομικά από τον ίδιο και από τον δικηγόρο Λευτέρη Περίδη, ενώ ο Δώρος Κωνσταντίνου και οι συνεργάτες του είχαν δικηγόρους τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και την Χάρις Ματσίγκου.  Το ραντεβού στο δικαστήριο δεν έφερε εκπλήξεις, καθώς η κάθε πλευρά ανέπτυξε τις ήδη γνωστές της θέσεις. 

Η παράταξη Κωνσταντίνου θεωρεί τις εκλογές άκυρες για τέσσερις λόγους. Υποστηρίζει πως ο εκπρόσωπος του Ομίλου Αθλοπαιδιών Κω, Γιάννης Μανούσογλου, δεν είχε το δικαίωμα να ψηφίσει, δεδομένου πως την περασμένη σεζόν ήταν προπονητής του ΑΟ Δικαίου. Το ίδιο υποστηρίζει για τον εκπρόσωπο της Χάλκης Μιχάλη Σιδεράτο, ο οποίος αγωνίστηκε ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής σε παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος της Β κατηγορίας. Επιπλέον, θεωρεί πως οι διατάξεις του αθλητικού νόμου και του καταστατικού παραβιάστηκαν και στην περίπτωση των σωματείων Ο.Α. Κω και Ατρόμητοι, με την έννοια πως χρησιμοποίησαν εντός του 2012 λιγότερους από 20 ποδοσφαιριστές με δελτίο αθλητικής ιδιότητας. 

Στον αντίποδα, η πλευρά Μεϊμάρη υποστήριξε πως κατά την άποψή της ο Γιάννης Μανούσογλου δεν υπήρξε προπονητής του ΑΟ Δικαίου, στηριζόμενη προφανώς στο γεγονός πως δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες αρχές, καθώς κατά τα άλλα η πλευρά Κωνσταντίνου επικαλείται την αναφορά του ονόματός του στα Φύλλα Αγώνος ως προπονητή και τις δηλώσεις που έκανε με την ίδια ιδιότητα στα ΜΜΕ.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως το ότι ο Γιάννης Μανούσογλου δεν υπήρξε προπονητής του ΑΟ Δικαίου φέρεται να υποστήριξε κατά την διάρκεια της κατάθεσής του και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΔ, Τάσος Ψυλλάκης.  Προφανώς, πρόκειται για ένα παιχνίδι «τύπων-ουσίας», καθώς το γεγονός της παρουσίας του Μανούσογλου στην ομάδα της Κω ως τεχνικού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.  Ως προς τον Μιχάλη Σιδεράτο, η πλευρά Μεϊμάρη υποστήριξε πως πρόκειται για διοικητικό παράγοντα της Χάλκης, που απλώς αγωνίστηκε τιμής ένεκεν σ’ ένα παιχνίδι και κανονικά δεν έπρεπε να αγωνιστεί. Εκείνη του Κωνσταντίνου είναι της άποψης πως από την στιγμή που αγωνίστηκε έστω και σ’ ένα ματς με δελτίο, έχει την ιδιότητα του εν ενεργεία ποδοσφαιριστή. 

Σημειώνεται, πως το δικαστήριο παρέτεινε με απόφασή του την απαγόρευση συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων από το διοικητικού 

ΠΗΓΗ www.rodiaki.gr