Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο συνάδελφος Παναγιώτης Κουτάκος, ο οποίος ασχολείται χρόνια με τα θέματα διαιτησίας και παρακολούθησε από κοντά τα αγωνιστικά τεστ στο ΟΑΚΑ έγραψε στο site filathlos.gr το εξής άρθρο:

 

Οποιοι θέλουν να καταγραφούν στα νέα κεφάλαια του βιβλίου της διαιτησίας είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν σε πλήρως επαγγελματικά πρότυπα 

 
 ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Τα σημερινά αγωνιστικά τεστ στο ΟΑΚΑ σηματοδοτούν την αλλαγή σελίδας στην ελληνική διαιτησία. Και όσοι θέλουν να αποτελέσουν μέρος των κεφαλαίων που θα γραφτούν από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι πλέον να λειτουργήσουν πλήρως σε επαγγελματικά πρότυπα χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Η παρουσία του Χιού Ντάλας ήταν καταλυτική στο να ανέβουν επίπεδο δυσκολίας τα τεστ. Οχι ότι μέχρι τώρα τα εκάστοτε μέλη της ΚΕΔ έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά όσο να είναι μια... συναισθηματική εξάρτηση παραπάνω υπήρχε και έπαιζε ρόλο στο να υπάρχει μια μικρή ελαστικότητα σε κάποια ζητήματα που δεν ήταν του... θανατά.

Ο Σκωτσέζος όντας χωρίς να έχει συναισθηματικές εξαρτήσεις και κρίνοντας τα πράγματα ξεκάθαρα ψυχρά επέβαλλε να γίνουν τα τεστ με βάση την αυστηρότητα των κανόνων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Γι' αυτό και οι πολλές παρατηρήσεις στα 150άρια. Η κατάσταση θύμισε πολύ Καλαμάτα το 2009, όταν είχε γίνει το... απόγευμα το Αγίου Βαρθολομαίου. Μόνο που τώρα πολλοί πήγαν υποψιασμένοι και δεν την πάτησαν.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία διαιτητές και βοηθοί παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση. Και αυτοί που δεν τα κατάφεραν την πάτησαν είτε λόγω κάποιας ενόχλησης, είτε διότι το άγχος τους θόλωσε το μυαλό και τους ανακάτωσε το στομάχι. Εάν δεν ισχύει αυτό, κακό του κεφαλιού τους.

Αυτή ήταν όπως φαίνεται η τελευταία φορά που διαιτητές και βοηθοί έτρεξαν τα συγκεκριμένα τεστ. Από το Νοέμβριο έρχεται το yo-yo. Οσοι το έχουν κάνει, κυρίως οι διεθνείς σε σεμινάρια στο εξωτερικό, λένε ότι βγαίνει, αρκεί να έχεις κατάλληλα προετοιμαστεί.

Και όσοι θέλουν πραγματικά να μείνουν στους πίνακες και ασχολούνται επαγγελματικά είναι σίγουρο ότι θα περάσουν με επιτυχία και τη νέα δοκιμασία. Διότι όποιος έχει κάνει τη διαιτησία επάγγελμα κατ' ουσίαν έχει πάρει και τα... μέτρα του για να μην βρεθεί στην απέξω.