Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗΠ

Σκληρή ανακοίνωση-τοποθέτηση εναντίον της διοίκησης της ΕΠΣΗΠ και προσωπικά του προέδρου της, Βασίλη Μάντζιου και του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος, Βασίλη Ζήση εξέδωσαν από κοινού οι υποψήφιοι για την
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση Πάικα - Φίλου:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Η παρωδία και η απαξίωση του τοπικού μας ποδοσφαίρου που συντελείται ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα με πρωταγωνιστές τους διοικούντες της ΕΠΣΗΠ δεν έχουν τελειωμό.
Τα χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ο κατήφορος του ποδοσφαίρου μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αρνητικοί συντελεστές σε αυτό είναι πρωτίστως ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

Και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο των πρωταθλημάτων, τώρα που οδεύουμε στην τελική ευθεία, αποδεικνύουν την ανεπάρκεια που τους διακατέχει. Με λύπη πραγματικά διαπιστώνουμε ότι δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν ούτε τα στοιχειώδη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, διασφαλίζοντας έστω την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων που πρέπει να είναι υψίστης σημασίας ζήτημα.
Και πιο συγκεκριμένα:
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο. Αγώνας Πανζαγορισιακός – Δόξα Αναργύρων για τον Α όμιλο της Γ κατηγορίας.
Η απόφαση για την τύχη του αγώνα αυτού πάρθηκε μετά από 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ περίπου ΜΗΝΑ. Σε ένα πρωτάθλημα όπου 7 ομάδες παλεύουν επί ίσοις όροις για τις 3 προνομιούχες θέσεις της ανόδου και οι οποίες έγιναν όμηροι των ορέξεων της ΕΠΣΗΠ. Ζητήθηκε λοιπόν από τα σωματεία του συγκεκριμένου ομίλου και πριν εκδοθεί απόφαση από την ΕΠΣΗΠ για τον συγκεκριμένο αγώνα να υπογράψουν κάποιο έγγραφο σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που ένα από τα δύο εμπλεκόμενα σωματεία κατέθετε έφεση κατά της απόφασης που ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ να εκδοθεί. Πραγματικά με τέτοιο σενάριο είναι να απορεί κανείς. Το ποδόσφαιρο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι κύριοι ή μήπως την τέχνη της υποκριτικής; Μήπως η διοίκηση ενός θεάτρου θα τους ταίριαζε καλύτερα;
Πού τα βρήκατε αυτά κ. Μάντζιο και λοιποί σύμβουλοι; Πού ακούστηκε διοίκηση ΕΠΣ να επιχειρεί να κάνει τα σωματεία συμμέτοχους στην δική της ατολμία. Έχετε ξεχάσει μήπως ότι στις καρέκλες αυτές σας έχουν στείλει τα σωματεία για να προασπίζετε την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και λαμβάνοντας εσείς τις αποφάσεις που απαιτούνται; Εκτός και αν έχετε εκχωρήσει αυτή σας την αρμοδιότητα στα σωματεία…. Να αποφασίζουν αυτά για όσα σας αναλογούν. Τότε λοιπόν κακώς παραμένετε ακόμη στις θέσεις σας!
Πού ακούστηκε Διοίκηση ΕΠΣ να αδυνατεί επί 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ να λάβει απόφαση για την τύχη ενός αγώνα και ταυτόχρονα να επιχειρεί να εμπλέξει τα σωματεία σε κάτι που δεν τους αναλογεί απλά και μόνο για να απεκδυθεί των ευθυνών της. Οφείλετε κύριοι μια απάντηση για την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στη οποία υποβάλατε όλα τα σωματεία του Α ομίλου της Γ κατηγορίας, με την αναβλητικότητα που σας διακατέχει.
Εκτός και αν η όλη σας συμπεριφορά ερμηνεύεται ψηφοθηρικά, οπότε επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι σας κατηγορούν ότι οι αποφάσεις σας δεν λαμβάνονται με κριτήριο τους κανονισμούς που υπάρχουν αλλά με κριτήριο την υφαρπαγή ψήφων, φροντίζοντας τεχνηέντως κατά το κοινώς λεγόμενο «ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ»……
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο. Αγώνας Βουνοπλαγιά – ΑΕ Μικρασιατών για την Α κατηγορία.
Καταρχήν τονίζουμε ότι όλα τα σωματεία στα πλαίσια που τους παρέχει ο ΚΑΠ οφείλουν να προασπίζουν με κάθε μέσο τα συμφέροντά τους. Ως εκ τούτου το σωματείο της Βουνοπλαγιάς έπραξε με γνώμονα την πορεία του σωματείου στο πρωτάθλημα εξαντλώντας τα νόμιμα μέσα που είχε στη διάθεσή του. Εξάλλου και η δημόσια παραδοχή ως προς αυτό από εκπρόσωπο της διοίκησης των Μικρασιατών δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας.
Η ανυπαρξία όμως των διοικούντων της ΕΠΣΗΠ και το πιο ηχηρό χαστούκι στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος δόθηκε με όσα επικίνδυνα αλλά και τραγελαφικά είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την δημοσιοποίηση της ένστασης που κατέθεσε η ομάδα της Βουνοπλαγιάς για συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή των Μικρασιατών.
Συγκεκριμένα υπάλληλος της ΕΠΣΗΠ ανέφερε δημόσια για προφορική ενημέρωση του σωματείου των Μικρασιατών και παράλειψη αυτού να παραλάβει το σχετικό έγγραφο για τον ποδοσφαιριστή. Από το γεγονός αυτό όμως γεννώνται πολλά σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στην ΕΠΣΗΠ την επικοινωνία με τα σωματεία και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Αλήθεια κύριοι δική σας πατέντα αποτελεί η δια τηλεφώνου ενημέρωση των σωματείων; Εκτός και αν από τις 200.000€ που υπάρχουν στα ταμεία της ΕΠΣΗΠ δεν περισσεύουν χρήματα για μελάνι προκειμένου να συνταχθεί ένα διαβιβαστικό έγγραφο…. Και περαιτέρω τη μέθοδο της αποστολής ενός εγγράφου με συστημένη επιστολή δεν την γνωρίζετε; Από τον Σεπτέμβριο που προέκυψε το θέμα δεν πέρασε από τα γραφεία της ΕΠΣΗΠ κανείς άλλος εκπρόσωπος των Μικρασιατών που να σας εμπόδισε να του δώσετε το εν λόγω έγγραφο και μάλιστα υπογράφοντας τη σχετική πράξη παράδοσης, προκειμένου να έχετε αποδεικτικό στοιχείο για την ενημέρωση του σωματείου;
Αλλά και πέρα από αυτό. Πώς να ερμηνεύσει λογικός άνθρωπος το γεγονός ότι αν και γνωρίζατε το θέμα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή εντούτοις τον τιμωρήσατε και μάλιστα δις για αντίστοιχες αποβολές του κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος….. Τιμωρήσατε δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζατε από τον Σεπτέμβριο ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα;;;;; Και αυτά έχετε το «προνόμιο» να συμβαίνουν στην ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ το έτος 2013!!!!!!!!!!!
Αναρωτηθήκατε μήπως ποτέ αν θα έπρεπε την κατάσταση αυτή με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή να την έχετε γνωστοποιήσει δημόσια, ούτως ώστε και το σωματείο των Μικρασιατών να προφυλάξετε αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία της Α κατηγορίας να γνωρίζουν;
Και αν λοιπόν κύριε Πρόεδρε αυτό από μόνο του δεν συνιστά ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ τότε ποια η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί;
Πόσο δύσκολα αλήθεια μπορεί να φαντάζουν όλα αυτά για τη διοίκηση της ΕΠΣΗΠ; Καθόλου κύριε Πρόεδρε. Είναι απλά η πιο τρανή απόδειξη του αυτόματου πιλότου με τον οποίο διοικείται σήμερα το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Καμία διάθεση για αλλαγές, καμία πρωτοβουλία ακόμη και για τα αυτονόητα, καμία βούληση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία κάθε εβδομάδα ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΗΠ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ; ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…..
Και προσέξτε καλά. Μην τολμήσετε για ακόμη μία φορά τις βαρύτατες ευθύνες που σας αναλογούν εξολοκλήρου για την τροπή της συγκεκριμένης υπόθεσης να τις φορτώσετε αλλού κρυπτόμενοι. Ειδικά στον υπάλληλο τα ΕΠΣΗΠ που εδώ και χρόνια καλύπτει και τη δική σας ανυπαρξία ακόμη και στα ζητήματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ο χειρισμός του θέματος εναπόκειται στη δική σας και μόνο δικαιοδοσία και από εσάς αναμένουμε να απολογηθείτε.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο. Αγωνιστικό πρόγραμμα Α κατηγορίας.
Η απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος να ορίσει τις 7 τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος της Α κατηγορίας σε χρονικό διάστημα 30 ημερών, καταδεικνύει την προχειρότητα και την ανοργανωσιά στον τρόπο λειτουργίας της πιο κρίσιμης Επιτροπής που υπάρχει στην ΕΠΣΗΠ.
Στην πιο κρίσιμη καμπή του πλέον αμφίρροπου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας, η ΕΠΣΗΠ αναγκάζει τις ομάδες να δίνουν συνεχόμενους αγώνες ανά 4 ημέρες επί 1 μήνα, λες και απαρτίζονται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Η επίσημη δικαιολογία, ότι πρέπει μέχρι τις 20 Απριλίου να έχει αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Και από πότε κ. Πρόεδρε το γνώρίζατε αυτό; Γιατί δεν λάβατε έγκαιρα τις απαραίτητες προβλέψεις; Για ακόμη μία φορά όμως αποφασίζετε στο παρά πέντε. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Αδιαφορώντας φυσικά για τις συνέπειες που αυτή σας η απόφαση έχει εις βάρος των σωματείων και των ποδοσφαιριστών. Των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών να σας θυμίσουμε σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει. Οι οποίοι, όπως και οι προπονητές αλλά και οι άνθρωποι των διοικήσεων εργάζονται. Καταπονούνται καθημερινά. Και εσείς τους υποχρεώνετε επί 1 μήνα ανά 4 ημέρες να βρίσκονται αγωνιζόμενοι στα γήπεδα…
Μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για ποιότητα πρωταθλήματος; Όχι φυσικά. Μπορούμε μήπως να κάνουμε λόγο για έσοδα των σωματείων από τα εισιτήρια με συνεχόμενες Τετάρτες στο πρόγραμμα; Φυσικά και όχι. Αλλά μήπως αναλογιστήκατε ποτέ σοβαρά για όλα αυτά; Είμαστε σίγουροι πως όχι. Διότι η δική σας λογική, σας επιτάσσει να ενεργείτε σκεπτόμενοι μόνο την πάρτη σας.
Κ. Πρόεδρε αν υπήρχε η στοιχειώδης ευθιξία για όσα αναφέραμε θα έπρεπε σήμερα να έχει υποβάλλει ήδη την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος. Έστω για τη διασφάλιση της χαμένης αξιοπιστίας, στην πιο κρίσιμη καμπή των πρωταθλημάτων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων βράζει, ο ΚΑΠ καταστρατηγείται με τρόπο προκλητικό, στα γήπεδα κάθε αγωνιστική η κατάσταση είναι από έκρυθμη έως επικίνδυνη και εσείς λάμπετε δια της απουσίας σας, τα πρωταθλήματα αλλοιώνονται και εσείς παρακολουθείτε ρεμβάζοντας.
Κ. Πρόεδρε απαιτούμε άμεσα την απομάκρυνση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Οφείλετε να περισώσετε ότι έχει απομείνει όρθιο, προκειμένου να κυλήσει ομαλά ο τελευταίος 1,5 μήνας που μεσολαβεί για τη λήξη της τρέχουσα αγωνιστικής περιόδου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε περάσει το μήνυμα ότι για ακόμη μία φορά αδιαφορείτε για τις συνέπειες της ανυπαρξίας σας.
ΥΓ: Η ενός ανδρός αρχή που έχετε επιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια της εξουσίας σας απέναντι στα σωματεία έχει πλέον εναλλακτικές φωνές και μάλιστα πολύ έντονες. Μη τις αγνοήσετε αυτή την κρίσιμη για το ποδόσφαιρό μας ώρα.
Ιωάννινα 23 Μαρτίου 2013
Σπύρος Πάικας – Ηλίας Φίλος