Ενα θέμα που έχει μείνει σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να το δουν στην ΕΠΟ είναι αυτό της Ενωσης Δαιτησίας, η σύσταση της οποίας πέρασε από τη γενική συνέλευση τον Ιούνιο, αλλά ακόμα το τοπίο είναι ομιχλώδες.
Θα πρέπει σύντομα να γίνει μια συνέλευση για να συσταθεί η Ενωση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή ΔΣ. Διότι δεν είναι δυνατόν μια Ενωση που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι να υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ μέλη της Ενωσης είναι οι εν ενεργεία και οι παρατηρητές και εκπαιδευτές που είναι αξιολογημένοι. Ομως, δεν είναι δυνατόν να μεζευτούν 7.000 άτομα για να εκλέξουν τη διοίκηση της νέας Ενωσης. Και δεδομένου ότι υπάρχει και το ασυμβίβαστο για μία ΕΠΣ να έχει μέλη της φυσικά πρόσωπα θα πρέπει η ΕΔ της κάθε ΕΠΣ να πάρει τη μορφή σωματείου και εκπρόσωπος αυτής να μετέχει στις διαδικασίες για την Ενωση διαιτησίας.
Επίσης, κάθε Ενωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος έχει δικαίωμα να είναι στους πίνακες και ποιος έχει. Και να μην παρατηρούνται φαινόμενα σαν του Νίκου Χρονόπουλου από τη Μεσσηνία. Ο οποίος είναι αξιολογότατος, αλλά είχε φύγει από το χώρο για να γίνει παράγοντας σε ομάδα του τόπου του και αίφνης επέστρεεψε, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται, και μπήκε στους πίνακες παρατηρητών. Και η ΚΕΔ δεν μπορεί φυσικά να ξέρει τι κάνει ο καθένας στο χωριό του, αυτό είναι δουλειά της κάθε ΕΠΣ.
Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τους Συνδέσμους, πολλοί από τους οποίους είναι ένα με τις ΕΠΣ πλέον, και έχουν στην κατοχή τους ιδιόκτητα κτίρια. Αυτά με βάση το νόμο θα πάνε στη ΓΓΑ, αν σταματήσουν οι Σύνδεσμοι να λειτουργούν. Αυτό, όμως, θα το δεχθούν κάποιοι όταν εκτός από πρόεδροι των Συνδέσμων είναι και αρχιδιαιτητές και είναι όλο αγκαλιές και φιλιά με τους προέδρους των ΕΠΣ;
Επίσης, με τη ΟΔΠΕ τι θα γίνει; Διότι ναι μεν είναι στο περιθώριο και δεν την υπολογίζει κανείς, αλλά επιχορηγείται από την Πολιτεία ακόμα και σήμερα. Επομένως πως θα καταργηθεί, αν η ΓΓΑ εξακολουθήσει να της δίνει χρήματα και για ποιο σκοπό θα το κάνει αυτό αν δεν έχει κανέναν ρόλο...