Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Φέτος -όπως συνέβη και στα τελευταία χρόνια- η κερκυραϊκή διαιτησία σε εθνικό επίπεδο έμεινε σε στασιμότητα. Την ίδια ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας έγινε σημαντική αξιοποίηση προσώπων και η διαιτησία αναβαθμίστηκε.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας είχε προτείνει στην ΚΕΔ την προαγωγή επτά ρέφερί της, που πληρούσαν τα κριτήρια. Και συγκεκριμένα, του Νίκου Πουλημά, από τον πίνακα διαιτητών της Football League σ' εκείνον της Super League, καθώς κα των διαιτητών Κώστα Τόμπρου, Σπύρου Κολυτά, Κώστα Γιούργα και των βοηθών Θωμά Βλάσση, Θεοχάρη Σκορδίλη, Τάσου Γραικού από τον πίνακα της Γ' Εθνικής σ' αυτόν της Football League. Όλοι οι ανωτέρω, είχαν τα τυπικά προσόντα. Τελικά, η Επιτροπή ικανοποίησε μόνο κατά το 1/7 την εισήγηση της ΕΠΣΚ, αλλά στην ουσία έγινε αντικατάσταση προσώπου, αφού ο Σκορδίλης προβιβάστηκε στη Football League, καταλαμβάνοντας τη θέση του Μιχάλη Στόικου, που ξαφνικά αποφάσισε να σταματήσει τη διαιτησία.


Τελικά, δεν ήρθε η άνοδος του εξαιρετικού και πολύ σταθερού διαιτητή Νίκου Πουλημά στη Super League, αν και υπήρχαν γι' αυτόν όλες οι προϋποθέσεις, κι έτσι, μετά την αποχώρηση του Τάσου Κάκου, δεν θα υπάρξει Κερκυραίος διαιτητής στη μεγάλη Κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όπως επίσης δεν έγινε ο προβιβασμός του πολύ καλού και διαρκώς εξελίξιμου Κώστα Τόμπρου στη Football League, παρόλο που έχει όλα τα προσόντα (φυσική κατάσταση, αριθμός αγώνων, κατάλληλη εμπειρία κλπ.) και ακούγονταν έντονα εδώ και καιρό ότι θα ανέβαινε στη Β' Εθνική.

Αν μη τι άλλο, στις αξιολογήσεις της ΚΕΔ, οι Πουλημάς και Τόμπρος αδικήθηκαν κατάφωρα! Το ίδιο και ο Τάσος Γραικός, που πληρούσε τα κριτήρια για προαγωγή στον πίνακα βοηθών της Football League, αλλά και ο βετεράνος διεθνής Τάσος Κάκος, ο οποίος παρότι πέρασε τις εξετάσεις για παρατηρητής διαιτησίας Super League, εν τούτοις τον «εξαφάνισαν» με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες!

Είναι πολύ περίεργο που η ΚΕΔ αντιμετωπίζει καθ' αυτό τον απαράδεκτο τρόπο την κερκυραϊκή διαιτησία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου η παρουσία της στους πίνακες των εθνικών Κατηγοριών είναι πενιχρή και περιορισμένη. Προφανώς, εκεί στην Επιτροπή είτε υποτιμούν και θεωρούν ως παρακατιανούς και παρείσακτους τους Κερκυραίους ρέφερι, είτε κάνουν ρουσφέτια και αξιολογήσεις κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας συμφέροντα.

Σίγουρα θα μπορούσε η ΕΠΣ Κέρκυρας, από την πλευρά της, να πιέσει λιγάκι την ΕΠΟ, όπως έκαναν πάρα πολλές άλλες Ενώσεις, απαιτώντας την αξιοποίηση διαιτητών τους. Να πιέσει η ΕΠΣΚ, όχι για να την κάνουν χατίρια, αλλά για να πάρουν οι διαιτητές της αυτό που δικαιούνται και τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 Πηγη www.corfucorner.gr