Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Mε ανεση που εξασφάλισε η πλέιοψηφια στο   ΔΣ της ΕΠΟ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ομοσπονδίας στο μέγαρο της ΕΟΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού.

Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τα πρακτικά της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (6/6/2014) και εγκρίθηκαν επίσης:

-Τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 18/5/2014 έως 31/5/2015 με ψήφους 134 ναι, 17 όχι (ανάμεσά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός), 9 παρών.

-Ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος Ισολογισμός της περιόδου 1/1/2014-31/12/2014 με ψήφους 147 ναι στο σύνολο, 6 ναι με εξαίρεση κάποιων κωδικών, 2 όχι, 6 παρών.

-Ο προϋπολογισμός της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016 με ψήφους 153 ναι, 6 παρών.

Κάποιες αντιδράσεις που υπήρξαν εναντίον της διοίκησης της ΕΠΟ από τους Βασίλη Χατζηαποστόλου (πρόεδρος ΕΠΣ Κιλκίς), Βαγγέλη Γραμμένο (πρόεδρο ΕΠΣ Μακεδονίας), Νίκο Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου) και τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που καταψήφισαν, χάθηκαν στην κυριολεξία μέσα στο γενικότερο κλίμα αποδοχής της διοίκησης Γκιρτζίκη από την συντριπτική πλειοψηφία των ενώσεων.

Aρκετές, ωστόσο, ήταν και οι απουσίες των μελών του νέου διευρυμένου σώματος της ΓΣ, με τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Βέροια, Εργοτέλη, Ξάνθη, Καλλονή, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΣ Ξάνθης να μην στέλνουν εκπρόσωπο.
 

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ Frantisek Laurinec για την άψογη τέλεση των εργασιών και την υποδειγματική ολοκλήρωση της διαδικασίας.

τη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΠΟ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο βγήκε πιο δυνατό μέσα από τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και απέδειξε στην πράξη ότι έχει την ικανότητα αυτοδιαχείρισης των θεμάτων και των προβλημάτων, απέναντι στα οποία κανείς δεν κλείνει τα μάτια του. Προχωράμε μπροστά. Οι Ενώσεις, η συμπαράσταση των οποίων θα έλεγα ότι ήταν καθολική, μας έδωσαν τη δύναμη για να μπορούμε να προχωράμε καλύτερα. Είναι χρήσιμα όλα όσα ακούστηκαν. Εμείς θα τα λάβουμε όλα σοβαρά υπόψη μας. Τους ακούσαμε όλους με προσοχή. Η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση νομίζω ήταν από τις καλύτερες από πλευράς συμπεριφοράς και προέκυψε μια ομοψυχία στην κατεύθυνση ότι το ποδόσφαιρο μάς θέλει ενωμένους για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα
».

  Παντως  νωριτερα στην ομιλια του ο προεδρος της ΕΠΟ  σταθηκε σε τεσσερεις τομεις   Στην εθνική ομάδα, την καταπολέμηση χειραγωγημένων, το θεσμικό πλαίσιο και τα οικονομικά, τα οποία αποτελούν τους βασικούς στόχους της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ο Γκιρτζίκης παράλληλα, τόνισε ότι για μια κακιά διαιτησία δεν γίνεται να φταίει πάντα η ΕΠΟ, ενώ δεν «ξέχασε» να καυτηριάσει τις πιέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα επισημαίνοντας ότι η Ομοσπονδία δεν θα υποκύψει.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ διευκρίνισε, με αφορμή τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ότι όλοι έχουν το τεκμήριο αθωότητας.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ τις διαμαρτυριες που γινονται σε βαρος της ΕΠΟ  υηπογράμισε ‘Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ. Αλλά δεν μου αρέσει να κλείνω τα μάτια στην πραγματικότητα. Ας μιλήσουμε, επομένως, ειλικρινά. Όλοι μας. Διότι εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ να επωμίζεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το βάρος όλων των ευθυνών. Θα σας δώσω ένα τυχαίο παράδειγμα για ν’ αντιληφθείτε αυτό που προσπαθώ να πω: την Κυριακή ένας ποδοσφαιριστής προσποιείται ότι ανατρέπεται στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και παρασύρει τον διαιτητή που καταλογίζει πέναλτι. Δηλαδή κάνει θέατρο!

Ξέρετε ποιος θα φταίει την Δευτέρα; Η Ε.Π.Ο.! Η Ομοσπονδία που, δήθεν, ανέχεται διαιτητές, οι οποίοι δίνουν ψεύτικα πέναλτι, που δεν τους εκπαιδεύει σωστά ή δεν τους τιμωρεί. Επίσης, θα φταίει η Ομοσπονδία αν υπάρχει οπαδική αντίδραση για το ψεύτικο πέναλτι. Και θ’ ανοίξουν συζητήσεις επί συζητήσεων για τη γηπεδική βία, για το κανονιστικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου, για την αυστηροποίηση των ποινών και πάει λέγοντας. Όσο για τον ποδοσφαιριστή από τον οποίο θα έχει αρχίσει το ντόμινο των ευθυνών; Εκείνος ίσως την Δευτέρα να ακούει και συγχαρητήρια, που κατάφερε να ξεγελάσει τον διαιτητή και χάρισε στην ομάδα του τη δυνατότητα να βάλει ένα γκολ ή να πετύχει μία νίκη.

Αυτό το τυχαίο παράδειγμα που σας περιγράφω, νομίζω ότι αποδίδει πιστά τα συμβαίνοντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς όλα καταλήγουν στην Ε.Π.Ο. Όμως, αναλογιστείτε από πού ξεκίνησαν όλα. Από έναν παίκτη. Αυτός, στην ουσία, έχει την ευθύνη του ψεύτικου πέναλτι.

Όπως σε άλλη περίπτωση μπορεί να ευθυνόταν ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας παράγοντας.

Γι’ αυτό καλώ όλους να κοιταχτούν με ειλικρίνεια στον καθρέπτη τους. Να αναλάβουν, ο καθένας ξεχωριστά, τις ευθύνες τους. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε στη γλώσσα της αλήθειας και θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες να συνεννοηθούμε.’’