Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Στην Πάτρα βρέθηκε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και υπεύθυνος εκπαίδευσης, Θανάσης Μπριάκος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της νέας σχολής διαιτησίας της ΕΠΣΑ, έγιναν οι εξετάσεις 29 νέων διαιτητών.

Μετά την διεξαγωγή των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παρατηρητών ΕΠΣΑ με θέμα «Σχολιασμός-παρατηρήσεις εκθέσεων τοπικών πρωταθλημάτων».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συγκέντρωση διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών ΕΠΣΑ και ανάλυση των κανόνων του παιχνιδιού.

Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη που έχουν οι διαιτητές προκειμένου να διασφαλίζουν την σωματική υγεία των ποδοσφαιριστών τιμωρώντας άμεσα και παραδειγματικά τους παραβάτες. Είναι κάτι που τονίζεται και αναλύεται συνεχώς από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης και την ΚΕΔ. Παράλληλα δε αναφέρθηκε στο άτυχο περιστατικό που είχε μικρός ποδοσφαιριστής Γιώργος Βλάχος σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος και τόνισε ότι η αποφυγή σοβαρών τραυματισμών θα πρέπει να είναι το κυριότερο μέλημα των διαιτητών.

Παρότι υπάρχουν εξαιρετικοί εκπαιδευτές στην ΕΠΣ Αχαΐας, η παρουσία του Θανάση Μπριάκου είναι σημαντική για την Ένωση και υπήρχε μεγάλη προσέλευση από αξιολημενους και μη διαιτητες αλλα και από παρατηρητές και εκπαιδευτές.

Την Τριτη ο Θανασης Μπριάκος πηγε στην Κεφαλονιά οπου εγιναν εξετάσεις στην νεα σχολη διαιτησιας στην οποια φοίτησαν εξη υποψηφιοι διαιτητες Στη συνεχεια εγινε συγκεντρωση των διαιτητων αξιολογημενων και μη καθως και των παρατηρητών με επιμορφωτικο μάθημα γυρω από τους κανονισμούς .Παρον ηταν και ο παρατηρητής της σ.λιγκα Γεράσιμος Μαζαράκης.