Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση του  Αθλητικου εισαγγελέα Κ.Σιμιτζόγλου  για το θέμα της διαιτητικής πυραμίδας, με στόχο την αποκάλυψη των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτή.Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής στο sport-fm.gr ο Σάββας Λιβάνιος, για την «πυραμίδα» που λειτουργεί στο χώρο της διαιτησίας. 

Το θέμα προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα που θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, με στόχο να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου που συμμετείχαν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην ποδοσφαιρική πιάτσα κυκλοφορεί ότι οι άνθρωποι της διαιτησίας που είναι ενεργά μέλη της εταιρίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς τους είτε είναι ρέφερι, είτε είναι επόπτες ή παρατηρητές. Κι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία και από τα Γιάννινα μέχρι τη Ρόδο. 

Παντως και σε εκπομπη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ   το βραδυ της Κυριακής ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άρης Γάτας, ασχολήθηκε με την υπόθεση «πυραμίδας»

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα μέλη της «πυραμίδας», με τα αρχικά Γ.Ν., ο οποίος αποκάλυψε με λεπτομέρειες στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΑΣΠΟΡ, τον τρόπο που λειτουργούσε ολόκληρο το σύστημα της «πυραμίδας», τα ποσά που διακινούνταν και τη λειτουργία της εντός των συνόρων, τον τρόπο μύησης αλλά και την συμμετοχή διαιτητών και ανθρώπων που κινούνται ευρύτερα στο ποδόσφαιρο.

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι πλήθος διαιτητών, παρατηρητών και ανθρώπων από τον χώρο του ποδοσφαίρου και της σόου μπιζ είχαν συμμετοχή σε αυτή την «πυραμίδα». Επίσης, έγινε γνωστό ότι άνθρωπος της διαιτησίας φέρεται έτοιμος να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη γνωστών προσώπων από το χώρο της διαιτησίας που δρούσαν στο προσκήνιο με πρόσχημα την δημιουργία αυτής της «πυραμίδας», αλλά με απώτερο σκοπό και στόχο να ορίζουν συγκεκριμένους διαιτητές και κυρίως τους ίδιους που είχαν συμμετοχή σε αυτή την «εταιρία».

Ο εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από την εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ, ώστε να διερευνήσει τις καταγγελίες που ακούστηκαν αναφορικά με την εμπλοκή διαιτητών στην υπόθεση, καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι μεγαλοστέλεχος της ελληνικής διαιτησίας είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης και με την ιδιότητά του αυτή, ανάλογα με την παρουσία των διαιτητών στην πυραμίδα, μεσολαβούσε ώστε να ορίζονται στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος  συνεχώς συγκεκριμένοι διαιτητές!

Μιλώντας σχετικά με το θέμα στην ΕΡΑΣΠΟΡ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκριτζίκης, δήλωσε ουσιαστικά «άγνοια» για το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε πως θα το διερευνήσει: «Πολύ αμυδρά έχω ενημερωθεί. Δεν το έχω δει ακόμα το θέμα, δεν το έχω ψάξει. Τουλάχιστον στη χρονιά που πέρασε δεν έχω δει κάτι με τους ορισμούς. Αλλά θα το διερευνήσω. Εγώ δεν έχω όχι στοιχεία, αλλά ούτε και τις πληροφορίες που χρειάζονται. Είναι πολύ λεπτό αλλά εύχομαι να μην είναι τόσο σοβαρό διότι με κάνετε να τρομάζω».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στη συνέχεια και για άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Για τη συνεργασία με τη sportradar: «Η sportradar είναι μια αναγνωρισμένη εταιρεία που παρακολουθεί τον στοιχηματισμό, Γι΄ αυτό και κάναμε αυτή τη συνεργασία». 

Για την Εθνική ομάδα: «Υπάρχει θέμα στην Εθνική ομάδα το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγηθεί η Εθνική εκεί που ήταν. Δεν θα μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι σήμερα».

Για τις δικαστικές υποθέσεις: «Δεν μπορώ να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις που είναι ακόμα στο στάδιο της έρευνας. Εγώ δεν έχω καμία κλήση και δεν έχω καμία εμπλοκή σε αυτή την ιστορία».

Για το αν φτάσαμε κοντά στο Grexit: «Φτάσαμε πολύ κοντά. Πάρα πολύ κοντά».

Για το γεγονός ότι πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτή:«Υπερβάλλετε, δεν είναι τόσο πολλοί. Έτσι όπως το λέτε, κοντεύετε να βάλετε και εμένα στη λίστα. Το ότι κάποιος πηγαίνει στον ανακριτή μέχρι να φτάσουμε ότι είναι ένοχος, οι ο νομικοί λένε ότι ισχύει το κριτήριο της αθωότητας. Θα ήθελα να την διακόψουμε αυτή την συζήτηση. Σέβομαι τις αποφάσεις του δικαστηρίου, αλλά όταν αυτές θα υπάρξουν. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη».

Για το αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ: «Όχι σε καμία περίπτωση». 

Για το αν τον έχει ενοχλήσει κάποιος παράγοντας: «Δεν έχω ενοχληθεί από κανέναν μεγαλοπαράγοντα. Ειλικρινά σας το λέω. Εύχομαι να μην ενοχληθώ και στο μέλλον