Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Άρτα η έναρξη του σεμιναρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «CORE», στο οποίο μετέχουν δεκαεννιά διαιτητές ταλέντα της Football League. To SportsNow.gr βρέθηκε και σας μεταφέρει το κλίμα του σεμιναρίου.

Την διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ. Πρόκειται για την τρίτη φάση του σεμιναρίου, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί αρχικά στην Πάτρα και εν συνεχεία στη Λαμία. Θα διαρκέσει έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου και παρόντες αυτές τις ημέρες θα είναι οι Θανάσης Μπριάκος (υπεύθυνος εκπαίδευσης), Βασίλης Λώλης (εθνικός προπονητής), Δημήτρης Μπέγκος, Γιώργος Αμυγδαλής (μέλη ΚΕΔ) καιΗλίας Μαζαράκος (περιφερειάρχης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας). 

Η έναρξη του σεμιναρίου

Στην έναρξη του σεμιναρίου, εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο παρατηρητής διαιτησίαςΔημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΑρταίωνΧάρης Παπάζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Ηλίας Μαζαράκος, καθώς και ο πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος έδωσε το παρών μαζί με τον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή Βασίλη Νικάκη. Ακόμη παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Άρτας, διαιτητές και μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών, αλλά και παράγοντες των τοπικών ομάδων της Άρτας.

Ποιοι οι 19 διαιτητές ταλέντα που μετέχοΑυξήθηκαν οι διαιτητές ταλέντα της Football League στο σεμινάριο της Άρτας, καθώς πλέον 19 είναι αυτοί που δίνουν το παρών. Αναλυτικά οι διαιτητές: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας), Ανδρονικίδης Χρήστος (Πειραιώς), Βάτσιος Αριστείδης (Δυτικής Αττικής), Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων), Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών), Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας), Καρυοφύλλης Κωνσταντίνος (Πειραιώς), Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου), Κορδολαίμης Ευάγγελος (Ανατολικής Αττικής), Κοσικίδης Συμεών (Αθηνών), Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Δράμας), Μουρτζάκης Ιωάννης (Ηρακλείου), Νεοφυτιάδης Ιωάννης (Κορίνθου), Παναγιωτόπουλος Βασίλειος (Αιτωλοακαρνανίας), Παπαγεωργίου Νικόλαος (Αθηνών), Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας), Συμεωνίδης Παναγιώτης (Πιερίας), Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας), Τσαμούρης Αλέξανδρος (Πειραιώς). 

Απ αυτους δεν προσήλθε μονο ο Παναγιωτης Συμεωνιδης γιατι εχει  οριστει συνοδος των ξενων διαιτητων στο  διεθνες τουρνουα νεων σε Πιερία και Ημαθία.

 Ο ΜΠΡΙΑΚΟΣ

Ο Θανάσης Μπριάκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο σεμινάριο για τους διαιτητές ταλέντα της Football League, το οποίο πραγματοποιείται στην Άρτα, ξεκίνησε την Τετάρτη και θα διαρκέσει έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο κ. Μπριάκος στην έναρξη του σεμιναρίου ανέλυσε το πρόγραμμά του, τους στόχους και τα έως τώρα αποτελέσματα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης για την έναρξη του σεμιναρίου, ο Θανάσης Μπριάκος μίλησε στο SportsNow.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα ταλέντα και μέντορες. Το πρόγραμμα αυτό τρέχει από την κορυφή μέχρι τη βάση κι αυτή τη στιγμή το σεμινάριο που κάνουμε αφορά ταλέντα διαιτητές Football League. Εν συνεχεία έχουμε τα ταλέντα της Γ΄ Εθνικής, τα περιφερειακά και το τοπικό επίπεδο, το οποίο τρέχει με ευθύνη των Ενώσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι να μην χαθεί κανένα ταλέντο και επίσης αυτοί οι ταλαντούχοι και νεαροί διαιτητές να βοηθηθούν από συγκεκριμένους ανθρώπους, μέντορες, οι οποίοι είναι παλιοί διαιτητές με εμπειρία και δεξιότητες, έτσι ώστε να τους βοηθήσουν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων τους. Όταν υπάρχει ένας διαιτητής που έχει έναν μέντορα, μπορεί να καθοδηγηθεί σωστά».

Καταπληκτική η οργάνωση από την ΕΠΣ Άρτας

Ο κ. Μπριάκος για το τρίτο σεμινάριο που γίνεται στην Άρτα ανέφερε στο SportsNow.gr: «Μετά τα σεμινάρια σε Πάτρα και Λαμία, τώρα έχουμε αυτό στην Άρτα. Θεωρώ ότι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας έκανε τα πάντα, έτσι ώστε το σεμινάριο να γίνει εδώ. Ανέλαβε όλη την οργάνωση του σεμιναρίου και η δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα είναι καταπληκτική. Το ξενοδοχείο και οι αίθουσες είναι πάρα πολύ ωραίες, αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν και η προσπάθεια που έχει γίνει για να οργανωθούν τα πάντα είναι εκπληκτική. Είναι ένα σεμινάριο».πάρα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για ένα πάρα πολύ καλό και δημιουργικό