Με αφορμή το οφσάιντ από αράουτ που υπέδειξε ο βοηθός Τρυφων Πετρόπουλος στον αγώνα Ατρόμητος – Πλατανιάς (παρόμοια απόφαση είχαμε από τον βοηθο Δανέζη σε αγώνα της Λάρισας το 2012 και τοτε ο Παπαπετρου την ,,πατησε ) κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μη αποδεκτά λάθη δεν είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά θέμα αυτοσυγκέντρωσης!!!!
Και το ερώτημα είναι απλό, το επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσης δεν είναι θέμα εκπαίδευσης;
Τότε γιατί η ΟΥΕΦΑ απαιτεί στον τομέα της εκπαίδευσης των διαιτητών να υπάρχει και υποστήριξη από επιστήμονα αθλητικό ψυχολόγο;
Τα προηγούμενα χρόνια είχε αποσταλεί στην ΟΥΕΦΑ ολόκληρο πλάνο για ψυχολογική υποστήριξη από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dr. Ζήση Παπανικολάου.
Υπό την αιγίδα του έγιναν ένα σωρό σεμινάρια σε όλα τα επίπεδα από τον συγκεκριμένο καθηγητή, έγιναν έρευνες, συλλογή στοιχείων, εξαγωγή συμπερασμάτων και εκπαίδευση σε διάφορους τομείς.
Μάλιστα από τη χρήση αυτών των στοιχείων και όχι μόνο εκδόθηκε για πρώτη φορά βιβλίο ψυχολογικής υποστήριξης των διαιτητών.
Αυτά όμως μέχρι το 2014 γιατί μετά οι ξερόλες αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται τέτοιου είδους εκπαίδευση. Αντί λοιπόν να προσπαθήσουν να βελτιώσουν αυτό που είχε ήδη ξεκινήσει και μάλιστα αφιλοκερδώς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το θεώρησαν περιττό και σταμάτησαν τη συνεργασία με τον κ. Παπανικολάου όπως έκαναν και με τον εργοφυσιολόγο Αντώνη Γρηγοριάδη. Οι παραπάνω είχαν σχηματίσει πολύ καλή υποστηρικτική ομάδα μαζί με τον γυμναστή Βασίλη Λώλη τον οποίο επίσης ξήλωσαν πριν λίγο καιρό….