Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

H KEΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα και στην αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Δελφάκης από την Αρκαδία.

Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ο ορισμός του Γιώργου Λιαχούδη στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Εργοτέλη. Και αυτό διότι ο Μακεδόνας ρέφερι είχε σφυρίξει και στο ματς του α' γύρου στο Παγκρήτιο (2-2) με τους Κρητικούς να τα έχουν μαζί του για το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ της Βέροιας και μάλιστα να βγάζουν ανακοίνωση σε οξύτατο ύφος για την οποία είχε παραπεμφθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα και η οποία ανέφερε:

"Η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, που συντελέστηκε στην χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας μας με τη Βέροια στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο διαιτητής κ. Λιαχούδης ήταν ο μόνος που είδε(;) χέρι στη φάση του 60ού λεπτού και καταλόγισε το πέναλτι, με το οποίο η αντίπαλη ομάδα ισοφάρισε σε 2-2 (κόντρα στη ροή του αγώνα).

Πιο εξοργιστικό, όμως, ακόμα και από το ίδιο το τραγικό λάθος του διαιτητή, είναι το ότι υπέδειξε τη δήθεν παράβαση, παρότι βρισκόταν πίσω από τον ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι υπέπεσε σε αυτήν!

Το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το γεγονός ότι από τη θέση όπου βρισκόταν ο κ. Λιαχούδης, δεν είχε την παραμικρή οπτική επαφή με το σημείο του σώματος του ποδοσφαιριστή μας, στο οποίο χτύπησε η μπάλα...

Θεωρούμε δεδομένο ότι η κατάφωρη αδικία κατά της ομάδας μας έγινε αντιληπτή και από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Ζωγράφο, ο οποίος εκτέλεσε χρέη παρατηρητή διαιτησίας στην εν λόγω αναμέτρηση. Είναι αυτονόητο ότι διαιτητές που με τις αποφάσεις τους καταδικάζουν ομάδες, καθορίζουν αποτελέσματα και εν τέλει πλήττουν την αξιοπιστία του ίδιου του πρωταθλήματος, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά....

ΥΓ. Απορούμε με την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει διαιτητή από γειτονικό (και φιλικό...) με την αντίπαλη ομάδα σύνδεσμο. Με το ίδιο σκεπτικό, αναμένουμε να ορίσει σε κάποιον προσεχή αγώνα μας διαιτητή από το Ρέθυμνο, για παράδειγμα...».

Οπως διαβάσατε και την ανακοίνωση, ο υπεύθυνος ορισμών και αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος ήταν παρατηρητής σ΄εκείνο το ματς και επομένως έχει γνώση του τι είχε συμβεί. Επομένως, ακόμα κι αν είχε δικαιώσει τον Λιαχούδη για το πέναλτι, αν και οι πληροφορίες είναι διαφορετικές, για ποιο λόγο να τον βάλει σε τέτοια δοκιμασία και να μην τον προστατεύσει; Kαι προς άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης. Ο Γιώργος Λιαχούδης είναι ικανότατος διαιτητής και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος του. Αλλά καμιά φορά είναι καλύτερα να προλαμβάνεις μια κατάσταση. Ακόμα κι αν το ματς πάει τέλεια και ο Λιαχούδης κάνει ρεσιτάλ διαιτησίας.

ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR