Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Η απολογία των διαιτητών Κώστα Ιωαννίδη και Γιάννη Κάμπαξη ολοκληρώθηκε και τη θέση τους μπροστά στον ανακριτή διαφθοράς πήρε ο Απόστολος Αμπάρκιολης. Το SDNA είναι στην Ευελπίδων κι έχει όλο το ρεπορτάζ...
Ο Κώστας Ιωαννίδης πέρασε το πρωί το κατώφλι του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Ο ρέφερι από την Αργολίδα είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην Ευελπίδων στις 3 Απριλίου, οπότε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, καθώς κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία.

Λίγο πριν τις 12:00, ολοκληρώθηκε η απολογία του διαιτητή Κώστα Ιωαννίδη με τον ρέφερι από την Αργολίδα να δηλώνει βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή: «Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις στον κύριο Ανδρεάδη. Του είπα για την πορεία μου, για το ποιος είμαι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα περιμένουμε».

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκε και ο Γιάννης Κάμπαξης  που τον βαραίνει η ίδια κατηγορία με τον Ιωαννίδη, δηλαδή της δωροδοκίας – δωροληψίας, ενώ αυτή την ώρα απολογείται ο Απόστολος Αμπάρκιολης.

Οταν ολοκληρωθούν οι απολογίες και των τριών διαιτητών θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, έχει επιβληθεί και στους τέσσερις κατηγορούμενους που έχουν ήδη απολογηθεί. Δηλαδή, στον μεγαλομέτοχο του Λεβαδεικού, Γιάννη Κομπότη και σε τρεις δικαστές: το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη,  το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και το μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.

Αρχική / Δικαιοσύνη / Άρχισε ο χορός των απολογιών των διαιτητών στον ανακριτή διαφθοράς

Άρχισε ο χορός των απολογιών των διαιτητών στον ανακριτή διαφθοράς

Ημερομηνία: 30 Απριλίου, 2015 11:05

Ρεπορτάζ: Βασίλης Ποντικός

ΤΕΛΙΚΑ με την συμφωνη γνωμη Ανακριτη και εισαγγελέα επεβληθη περιωριστικός ορος της μη χρησμιοποίησης τους σε παιγνιδια μεχρι να γινει η δικη στους τρεις διαιτητέςΑμπάρκιολης Ιωαννιδης και Κάμπαξης  που προσήλθαν σημερα και κατέθεσαν  για την υπόθεση της φερόμενης «εγκληματικής οργάνωσης»

Στους τρεις διαιτητές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα «για συναυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».

Ο πρώτος που απολογήθηκε ήταν ο Κ. Ιωαννίδης και ακολούθησαν οι Κάμπαξης και Αμπάρκιολης.

Το όνομά του Κ. Ιωαννίδη, υπάρχει στο πόρισμα Κορέα σε συνομιλία προέδρου ομάδας με στέλεχος της ΕΠΟ με αντικείμενο τον ορισμό του σε συγκεκριμένο αγώνα. Πρόκειται για τον αγώνα Καλλιθέα - Παναχαϊκή 2-2 το 2012 για τα πλέι οφ της Football League. Με την διαφορα ότι στο κατηγορητηριο υπηρχαν υπήρχε η κατηορια για λαθη που εκανε κατά τον κ.ανακριτη στα  φετινα ματς Βεροια-Ολυμπιακος και Εργοτέλης –Καλλον

Μετά την απολογία του ο Κωστας  Ιωαννίδης δήλωσε: «Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Είπα στο κ. ανακριτή ποιος είμαι και ποια είναι η πορεία μου. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ο Ι. Κάμπαξης φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον αγώνα Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-1 που έγινε πέρυσι. Για το ματς αυτό έχει γίνει αναφορά στις δικαστικές αρχές από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα. Επίσης διερευνάται και ο αγώνας του 2012, Πλατανιάς - Παναχαϊκή 1-0, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Football League, έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγια στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

Ο Απ. Αμπάρκιολης φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες για το περσινό παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2. Για το παιχνίδι αυτό έχει γίνει αναφορά από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή στις καταθέσεις που έχει δώσει σε εισαγγελέα και ανακριτή. Για την απόδοση του Αμπάρκιολη διερευνάται και το ματς Παναχαϊκή - Πλατανιάς 1-0, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Football League το 2012 έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

Ακόμα τρεις διαιτητές της Super League έχουν κληθεί από τον ανακριτή για τους απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για τον Ηλ. Σπάθα για τον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 που έγινε πέρυσι και το φετινό Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 0-0, τον Αθ. Γιάχο για τον τελικό κυπέλλου 2013 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. και τον Αλ. Δημητρόπουλο για το παιχνίδι Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 1-1 για το κύπελλο το 2012. Οι δύο πρώτοι είναι διεθνείς διαιτητές