Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΤΟΥ Π. ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μυρίζει μπαρούτι πιο πολύ από κάθε άλλη φορά και πολλοί είναι αυτοί που λένε για το νέο πρωτάθλημα «ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Μέσα στο γενικότερο πνεύμα αμφισβήτησης  εντάσσεται φυσικά η διαιτησία. Αλλωστε, η συμμαχία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά τη συνάντηση των ηγετών τους πριν λίγες ημέρες είχε απειλήσει μέχρι και με αποχή από το νέο πρωτάθλημα αν δεν άλλαζε ο δομή της ΕΠΟ και της διαιτησίας.

Σήμερα το πρωί η ΕΠΟ αποφάσισε να αλλάξει ολόκληρη την επιτροπή διαιτησίας. Πράγμα αναμενόμενο, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση Ζωγράφου,  αλλά όχι τώρα. Οι αλλαγές ακουγόταν ότι θα γίνονταν αρχές Ιουλίου και αφού θα είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες διεργασίες.

Τελικά οι αλλαγές έγιναν τώρα και εν μέσω καταγγελιών ότι πολλοί τις ήξεραν εδώ και κάποιες ημέρες, δείγμα ότι Γκιρτζίκης και Καραμελίδης (πρόεδρος της ΕΠΟ και της ΚΕΔ αντίστοιχα) το είχαν… δουλέψει το πράγμα.

Οι επιλογές της ΕΠΟ τελικά είναι… ξαναζεσταμένο φαγητό. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες του Γιάννη Τσαχειλίδη και του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, όσο με το γεγονός ότι προϋπήρξαν στην ΚΕΔ και επανέρχονται (έστω και αν ο δεύτερος έμεινε… επισήμως, διότι επί 2,5 χρόνια βοηθούσε χωρίς να είναι μέλος, στην επιτροπή μόλις δύο μήνες). Καινούργιο πρόσωπο είναι μόνο ο Χρήστος Γενναίος, ο οποίος ήταν περιφερειάρχης και ως εν ενεργεία διεθνής βοηθός ήταν στην ομάδα του Κύρου Βασάρα, ο οποίος με κάθε επισημότητα επανήλθε ως υπεύθυνος εκπαίδευσης.

Η αλήθεια είναι πως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καμία όρεξη ν’ ασχοληθούν με την ΚΕΔ και ειδικά με τους ορισμούς στην Σούπερ Λίγκα. Αν είναι για Β’,Γ’ Εθνική το βλέπουν, αλλά για τα… ψηλά ισχύει το «όταν πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια», γι’ αυτό… μακριά.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και αρνήσεις σε κάποιες κρούσεις που έγιναν  από πλευράς ΕΠΟ. Και, αυτοί που πρώτοι δεν είχαν καμία όρεξη ν’ ανακατευτούν με ορισμούς με την υπάρχουσα κατάσταση είναι οι Βασάρας και Ντάλας. Στο παρελθόν πέντε μήνες άντεξε ο ένας και τρεις ο άλλος στο τρελοκομείο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ1. Θέμα Κάκου στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ. Δεν είχε και δεν έχει ερείσματα στην ΕΠΟ, ενώ υπάρχουν και άλλα ανοιχτά ζητήματα.

ΥΓ2. Ο Γιάννης Τσαχειλίδης είχε φορτιστεί ιδιαίτερα μετά την επίθεση που είχε δεχθεί στην παραλιακή μέσα στο αυτοκίνητό του και δεν έβλεπε την ώρα να φύγει από την ΚΕΔ. Τώρα επανέρχεται σε πολύ πιο πολωμένο κλίμα και υπό συνθήκες που θα πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν είναι διασταύρωση ελέφαντα και ρινόκερου.

ΥΓ3. Ακούγεται ότι θα πέσει πολύ λεπίδι στους πίνακες… 

 ΠΗΓΗ www.filathlos.gr