Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

"

 

΄Ενωση (ή Διαίρεση ?...) Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας .΄΄σόδομα και γόμορα..." άρθρο του Σ. Ζαρχανή

Άλλωστε είδηση θα αποτελούσε η ενότητα αυτού, αφού τα τελευταία χρόνια το έργο αυτό το έχουμε δει, ΄΄κατ΄ επανάληψιν΄΄.

Αφού πρώτα εκτοπίσουν τους ΄΄αντιπάλους΄΄. του άλλου ψηφοδελτίου, συνέρχονται σε σώμα, μοιράζουν τις διάφορες επιτροπές, ορίζουν κατά βούληση τους αρεστούς και όχι τους άριστους (το κατά δύναμιν) εξωτερικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, διαμορφώνουν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Σωματείων τις κατηγορίες και τον αριθμό των ομάδων, ξεκινούν με πολλές τυμπανοκρουσίες μία καινούργια υποτίθεται προσπάθεια για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά. υπάρχει βλέπετε και το αλλά.

Στα μισά περίπου της θητείας του Δ.Σ. γίνονται πλέον ορατά τα προβλήματα της ομαλής λειτουργίας της εκάστοτε Διοίκησης, με εκατέρωθεν απειλές, παραιτήσεις, εκπτώσεις, προσφυγές στα δικαστήρια με έξοδα που βαρύνουν το ταμείο της Ένωσης, ακόμα κα διορισμό διοίκησης είχαμε από αυτά, την προηγούμενη φορά!...

Και όλα αυτά επειδή οι ΄΄παράγοντες΄΄ με τις νομικές τους υπηρεσίες, ερμηνεύουν τους αθλητικούς νόμους, τα καταστατικά και τις διάφορες εγκυκλίους, όπως αυτοί θέλουν και όπως κάθε φορά τους βολεύει!...

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο, ποδοσφαιριστές εν ενεργεία να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια, να είναι εκπρόσωποι Σωματείων στις Γ.Σ. και να ψηφίζουν, ενώ οι μη ελεγχόμενοι από τους ασκούντες την εξουσία να αποκλείονται, άλλοι πάλι που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο να είναι εκπρόσωποι και μάλιστα σε σωματεία που δεν αγωνίζονται, στο χωριό τους να μην υπάρχει ομάδα και αυτοί να είναι εκπρόσωποι μία ή περισσοτέρων ομάδων, συγγενικά πρόσωπα των εκάστοτε διοικούντων να γράφονται μέλη σε σωματεία την τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς να έχουν καν πατήσει το πόδι τους στο γήπεδο ή ακόμη και στο ίδιο το χωριό!...

Τους παραθέτουμε τα φύλλα αγώνων και αυτοί αγρόν αγοράζουν!... ψάχνουν όμως και την παραμικρή λεπτομέρεια όταν θέλουν να φιμώσουν ακόμη και την φωνή διαμαρτυρίας και την κραυγή αγωνίας που έχει να κάνει με την επιβίωση και τη ύπαρξη ακόμα των μικρών και ερασιτεχνικών Συλλόγων μας!...

Και βέβαια ούτε λόγος για ιδέες, προτάσεις, διεκδικήσεις, προσπάθειες επίλυσης των βασικών και χρονιζόντων προβλημάτων, άνισης μεταχείρισης κλπ.

Προς τι όμως τόσος καυγάς?... και γιατί άραγε ούτε λόγος για την οικονομική ενίσχυση των Σωματείων, στην πιο δύσκολη στιγμή από την ίδρυσή των? Μήπως ένα εξάμηνο πριν τις εκλογές τα σωματεία δεν ενισχύθηκαν με αδιαφανή κριτήρια και ανόμοια ποσά? Μήπως δεν διανεμήθηκε αθλητικό υλικό ή δεν διανέμεται ακόμη και σήμερα ? και τέλος γιατί θα ξανα-διανεμηθούν χρήματα λίγο πριν την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών? Και γιατί η Ένωση δεν έκλεισε πριν δύο χρόνια και θα κινδυνεύσει να κλείσει τώρα, αν ανακούφιζε τα σωματεία με ελάχιστα έξοδα διαιτησιών? Και γιατί όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου δεν θα κινδυνεύσει να κλείσει, όσα και αν μοιράσει? Ποιες άραγε να είναι κάθε φορά οι πηγές προέλευσης του χρήματος?

Ποια τα ποσά και ποιοι οι παραλήπτες? Σε ποια Σωματεία μοιράζονται και πόσα στο καθένα? Με ποια χρονική σειρά?

Γιατί αναγκάζονται οι ομάδες να αγωνίζονται σε γήπεδα ΄΄βούρκο΄΄ και μάλιστα 4-5 εμβόλιμες αγωνιστικές κάθε χρόνο, τις καθημερινές μέρες? Να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα εργάσιμη μέρα και με τα σχολεία σε λειτουργία? Έλλειψη σωστού προγραμματισμού ή αδιαφορία και μη γνώση του αντικειμένου στην πράξη?

Η ΕΠΟ και οι Ενώσεις έχουν έσοδα και έξοδα, τα ερασιτεχνικά Σωματεία στην συντριπτική τους πλειοψηφία μόνο έξοδα!... αν δεν υπήρχαν τα Σωματεία δεν θα υπήρχαν οι Ενώσεις, αν δεν υπήρχαν οι Ενώσεις δεν θα υπήρχε η ΕΠΟ!... Και όμως αυτοί καλά ζουν και βασιλεύουν!... εμείς απλά υπάρχουμε χάριν του εράνου!... ως πότε όμως? Έτσι όπως το πάμε το πράγμα σε λίγο θα έχουμε πρωταθλήματα μεταξύ των ερανικών επιτροπών και όχι μεταξύ των Σωματείων!...

Το ερώτημα όλων των Σωματείων αυτήν την στιγμή είναι, πότε επί τέλους θα γίνουν οι αγώνες με πληρωμένη την διαιτησία του Β΄ γύρου από την ΕΠΣΚ , όπως έγινε και στον Α΄ γύρο, με χρέωση του ανάλογου ποσού στα γραμμάτια είσπραξης, την παρακράτηση από την αμοιβή των διαιτητών και τον συμψηφισμό με την προμήθεια υλικού για την ενδυμασία τους?

Στο καταστατικό της Ένωσης αναγράφεται ότι η επίσημη γλώσσα είναι η Ελληνική!... γιατί άραγε όπως λέχθηκε και στην Γ.Σ. , οι παράγοντές της χρησιμοποιούν πολλάκις στους εκπροσώπους των μη αρεστών σε αυτούς σωματείων που έχουν φωνή και άποψη, τα ΄΄γαλλικά΄΄ ?

Τέλος γιατί κατά την διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. δεν συζητήθηκαν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν τα Σωματεία και γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα να τα αναπτύξουν, να τα αναδείξουν και από κοινού να βρεθούν οι προσφορότεροι τρόποι επίλυσής των? Γιατί άραγε οι εκπρόσωποι κάποιων Σωματείων, δεν λένε τα προβλήματά τους εκεί και αμέσως μετά παραιτούνται από τα πρωταθλήματα, ή , άλλοι από άλλα χωριά αναλαμβάνουν να εκπροσωπήσουν Σωματεία που δεν κατέρχονται να αγωνιστούν σε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική περίοδο? Εργολαβία λέγεται αυτό ή εμείς είμαστε τρελοί, όπως επί έτη πολλά έτη διατείνονται, όσοι έχουν έλλειψη επιχειρημάτων και στοιχειώδη παιδεία και ευγένεια? Ντροπή σε κείνους που τους παρέχουν την εκπροσώπηση και δυό φορές ντροπή σε κείνους που την αποδέχονται.

Φαίνεται ότι το ΄΄διαίρει και βασίλευε΄΄ στην περίπτωση της ΕΠΣ Καρδίτσας βρήκε την τέλεια εφαρμογή του, εδώ και 30 και πλέον ολόκληρα χρόνια!... ακόμη και μετά το πέρας της πρόσφατης Συνέλευσης, τα δύο κομμάτια παρακάθισαν σε ξεχωριστούς χώρους, για να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα αυτής και να ενεργήσουν από την επομένη αναλόγως.(σε παρακείμενη ψησταριά και σε αίθουσα ξενοδοχείου). Με απαγόρευσε ακόμα και να πηγαίνω στα γραφεία ομολόγησε στην Γ.Σ. ένα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.

Το ερώτημα που μπαίνει σε κάθε κουβέντα περί τοπικού ποδοσφαίρου, από απλούς φιλάθλους και πολίτες είναι, . αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς σοβαρός άνθρωπος?

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Σωτήρης Γ. Ζαρχανής
Πρόεδρος Αίαντα Καρποχωρίου

Υ.Γ. Σαν άνθρωπος και σαν ΄΄παράγοντας΄΄.του τοπικού ποδοσφαίρου, θέλω να συγχαρώ, τους ηρωικούς φίλους του ποδοσφαίρου, τους αθλητές, τους γονείς, τους εθελοντές, για τον έρανο που διεξάγουν κάθε δεύτερη Κυριακή για να πληρωθεί η διαιτησία, που αντικαθιστούν τα σπαρμένα κεραμίδια των αποδυτηρίων, που κουρεύουν και ποτίζουν το χόρτο, που μεταφέρουν τους αθλητές και με τις όποιες άλλες ενέργειές τους κρατούν όρθιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα το οικοδόμημα που λέγεται, ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αυτά όλα γίνονται από εμάς τους πολλούς, ενώ η λήψη των αποφάσεων για εμάς, γίνεται από εκείνους τους ολίγους.

Και ΄΄τα εμά εμά και τα εσά εμά!...΄΄

Λίγη τσίπα

ΠΗΓΗ www.karditsalive.gr