Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

τέσσερεις σημαντικοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες σωματείων του Πειραια με επιστολη τους ,κανουν δυναμική παρέμβαση ενοψει των επικείμενων εκλογών στην ΕΠΣ Πειραια και δινουν το σύνθημα εμπρος για ενα ποδοσφαιρικο Πειραια .Να τι γράφουν

'Παρατηρείται τελευταία μία κινητικότητα για τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΠ. Σε μία μάλιστα περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει, τα σωματεία όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται και οι παράγοντες που τα συντηρούν λιγοστεύουν.

Με φόντο τα παραπάνω αυτές οι εκλογές αποκτούν μεγάλη σημασία όχι τόσο για το ποια διοίκηση θα εκλεγεί όσο για το τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει.

Το ποδόσφαιρο στον Πειραιά έχει ανάγκη από γήπεδα, από ιατρική πρόληψη και περίθαλψη, από οικονομική αιμοδοσία, από πανελλήνια αναβάθμιση, από συμμαχίες πάνω σε στόχους, από προβολή, από στρατηγικές επιβίωσης, από συναγωνιστικότητα και αυτοεκτίμηση.

Η νέα διοίκηση που θα προκύψει έχει να αντιμετωπίσει χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα και θα κληθεί να δώσει άμεσες λύσεις για την επιβίωση θεσμών και σωματείων. Ταυτόχρονα οφείλει:

  • Να κρατήσει και προχωρήσει ό,τι θετικό της απερχόμενης αλλά και παλαιότερων διοικήσεων και να απορρίψει κάθε διοικητική δυσλειτουργία και αρνητική συμπεριφορά.
  • Να λάβει υπ' όψη της τη διάθεση για συμμετοχή της θεσμικής αντιπολίτευσης και να την αξιοποιήσει απομονώνοντας κραυγές χωρίς ουσία.
  • Να συστρατεύσει ό,τι εκλεκτό παραγοντικά διαθέτει ο Πειραιάς μέσα κι έξω απ' τη διοίκηση και να ανοίξει νέα πεδία ανεξερεύνητα.
  • Να αξιοποιήσει μέσα και γύρω απ' αυτήν, νέους με όρεξη για δουλειά, έμπειρους με διάθεση για βοήθεια, επιστήμονες για συνεισφορά στη γνώση, παράγοντες δοκιμασμένους διαχρονικά.
  • Να συμπεριλάβει στους κόλπους της εκπροσώπους απ' όλες τις ποδοσφαιρικές γειτονιές του Πειραιά για άμεση και διαρκή επικοινωνία με τα σωματεία.
  • Να επεξεργαστεί προβλήματα και να θέσει στόχους, εμπεδώνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ισονομίας και της δικαιοσύνης κάθετα και οριζόντια.
  • Να επαυξήσει τις συνεργασίες και τις συμμετοχές της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Να παλέψει για την κατασκευή νέων γηπέδων και τη βελτίωση των υπαρχόντων αλλά και να εξασφαλίσει «έξυπνους» προπονητικούς χώρους για τις ομάδες.
  • Να ανακτήσει πόρους και αρωγές μέσα από σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης για να ανακουφίσει οικονομικά τα σωματεία. Να αναβαθμίσει τα πρωταθλήματα κάνοντας τα περισσότερο ανταγωνιστικά και ασφαλή ώστε νά επανέλθει κόσμος στα γήπεδα. Να μεριμνήσει μέσα από σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης για την καλυτέρευση του επιπέδου της διαιτησίας.
  • Να φροντίσει για την επιμόρφωση των προπονητών κυρίως των παραγωγικών τμημάτων.
  • Να θέσει αυστηρά κριτήρια επιλογής των μικτών ομάδων από ειδικούς αφού ανεβάσει το επίπεδο των πρωταθλημάτων υποδομών.
  • Τέλος να αξιοποιήσει και ενεργοποιήσει, όχι μόνο υλικά, (ήδη γίνεται) αλλά και ηθικά και θεσμικά τον Ολυμπιακό, τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα, μέσα από σχέσεις αλληλοσεβασμού και αυτοεκτίμησης.
  • Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν προσπάθησε. Κάτι νέο όμως χρειάζεται ο Πειραιάς. Κάτι που θα βάλει πιο ψηλά τον πήχη. Κάτι που θα τον κάνει πρωτοπόρο και ξεχωριστό ανάμεσα στις άλλες ενώσεις. Που θα εμπνέει και θα συσπειρώνει.
  • Το σημείο που θα συναντηθούν οι παραπάνω συνιστώσες πρέπει να είναι σημείο συσπείρωσης των πειραϊκών σωματείων και σημείο εκκίνησης της προερχόμενης από αυτά διοίκησης.
  • Κάθε φιλοδοξία που θα υπηρετεί τα παραπάνω με σεμνότητα και διαρκή αυτοκριτική είναι ευπρόσδεκτη.
  • Ας δούμε λοιπόν τις προσεχείς εκλογές σαν μια μεγάλη ευκαιρία ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι σαν πεδίο αντιπαλότητας.

 

Yπογράφουν οι Ξηράκης Γεώργιος, Καραμπέτσος Γιώργος, Μαρουλής Αποστόλης και Κανδύλης Λουκάς.