Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μια ίδια φάση με αυτή του αντικανονικού γκολ του Asteras Aktor στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα στο ματς της Ιταλίας με το Ισραήλ, με τον ρέφερι όμως να παίρνει εδώ την σωστή απόφαση.

Ο Asteras Aktor κατάφερε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος να επικρατήσει με 0-1 στο ΟΑΚΑ, με ένα γκολ το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει, αφού στην απευθείας εκτέλεση φάουλ υπήρχε παίκτης των φιλοξενούμενων πολύ κοντά στο τείχος, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς.

 

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ωστόσο μέτρησε κανονικά το γκολ, ο VAR δεν επενέβη και κάπως έτσι οι Αρκάδες πανηγύρισαν το τρίποντο. Η φάση αυτή κατά τον Λανουά δεν ήταν «σοβαρό λάθος», όμως ο αρχιδιαιτητής είναι εκτεθειμένος, μιας και πρόκειται για το πιο σκανδαλώδες σφύριγμα στην Stoiximan Super League έως τώρα.

 

Μια ακριβώς ίδια φάση έλαβε χώρα στο ματς της Ιταλίας με το Ισραήλ για το Nations League, με τον Μπενγκοετσέα ωστόσο να αποδεικνύει ότι γνωρίζει καλά τους κανονισμούς και να δίνει έμμεσο υπέρ των γηπεδούχων, αφού παίκτης του Ισραήλ βρισκόταν πολύ κοντά στο τείχος την στιγμή της εκτέλεσης.

 

Όπως γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, είτε ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο κανονισμό, ως όφειλε, είτε συνέβη κάτι άλλο που τον οδήγησε στο να μην σφυρίξει την παράβαση και να αλλοιώσει έτσι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΠΗΓΗ www.sdna.gr

Ρεπορταζ Στεφανος Αλαφακης