Από ένα ως τρία εκατοστά
Μας φάνηκε αρκετά ιντριγκαδόρικη η ιστορία του, διότι οι τέσσερις εταιρείες που κατασκεύασαν τέτοια συστήματα και πρότειναν τη χρήση του στην Πρέμιερσιπ την είχαν προτείνει και στη γερμανική Λίγκα, την Μπουντεσλίγκα. Αποτέλεσμα; Οι Γερμανοί απέρριψαν και τα τέσσερα συστήματα ως αναξιόπιστα.
Οπως έλεγε προ εβδομάδας ο Χέριμπερτ Μπρούχαγκεν, πρόεδρος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και ενεργό διοικητικό στέλεχος της Λίγκας, κάθε σύστημα παρουσίαζε ατέλειες στη «διάγνωση» από ένα ως τρία εκατοστά.
«Τι θα γινόταν αν εγκρίναμε τη χρήση του, παίρνοντας την ευθύνη της αξιοπιστίας αυτού, και σε κάποια φάση μας έδινε λανθασμένη απόφαση; Ουδέν μπόρεσε να περάσει με επιτυχία 100% τα τεστ που κάναμε» ήταν λόγια του.
Οι δημοσιογράφοι δεν το έβαλαν κάτω. «Ναι, αλλά οι Αγγλοι το έκριναν αξιόπιστο. Εμείς γιατί όχι;» συνέχισαν οι επίμονοι ρεπόρτερ, με αφορμή και το γκολ που σημείωσε ο Κέβιν Φόλαντ της Χόφενχαϊμ στο ματς της πρεμιέρας με τη Νυρεμβέργη. Γκολ που δεν είδαν βοηθός και διαιτητής.
Η απάντηση του Μπρούχαγκεν ήταν αρκετά ιντριγκαδόρικη: «Η εφαρμογή του στην Αγγλία είναι θέμα πολιτικής και δημοσίων σχέσεων. Θα σας πω μόνο το εξής. Απ' τις τέσσερις εταιρείες που κατασκεύασαν τα συστήματα, οι τρεις είναι γερμανικές και η μία αγγλική. Για σκεφτείτε ποια διάλεξαν οι Αγγλοι».
Και για να το κάνουμε ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο, συνδέστε τώρα τη στάση των Γερμανών με την αντίστοιχη του Μισέλ Πλατινί, προέδρου της UEFA, στην υπόθεση χρήσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, και καταλήξτε, για ακόμα μία φορά για τους ακολούθως αναφερόμενους, στο συμπέρασμα: «Μόνοι μας, εμείς οι Αγγλοι, και όλοι σας». Με τις γνωστές ποικιλότροπες συνέπειες ανά καιρούς. Σε κάθε επίπεδο. Τα έχουμε αναφέρει και παλαιότερα.
πηγη www.sentragoal.gr