Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Στη δυσκολία που θα υπάρχει από τη νέα σεζόν στο να βρεθούν Elite ξένοι διαιτητές για να σφυρίζουν στα παιχνίδια της Stoiximan Super League, λόγω των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης», στάθηκε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «City» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μίλησε και για τον τελικό του φετινού Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

Για την παραμονή του κ. Μπένετ: «Έχει διετές συμβόλαιο και δεν έχουμε να κάνουμε κάποια συζήτηση επί του θέματος».

Για το αν θα έχουμε ξένους διαιτητές του χρόνου: «Δεν το ξέρω… Η επιστολή του κ. Τσέφεριν ισχύει και έχει παραδοθεί σε όλες τις ομοσπονδίες. Δε θα είναι εύκολο από τον Αύγουστο και μετά να βρίσκουμε elite διαιτητές. Είναι μόνο 26 στην Ευρώπη. Και όλα αυτά έχουν γίνει με όσα συνέβησαν με τους ξένους διαιτητές στην Ελλάδα με επιστέγασμα τα όσα έγινα στο «Καραϊσκάκης». Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν ο κ. Τσέφεριν άρει την απόφαση την οποία γνωστοποίησε μέσω επιστολής».

Για το αν είναι έτοιμοι οι Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν τα ντέρμπι: «Αν τους αφήσουν, είναι. Άρα δεν είναι θέμα διαιτητών αλλά της κατάστασης που υπάρχει».

Για το αν η πολιτεία θα ασχοληθεί με την προστασία των διαιτητών: «Θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας διότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους αν φοβούνται να πάνε στο σπίτι τους. Η ΕΠΟ δεν είναι αστυνομία. Όπως η ΕΠΟ δεν είναι υπεύθυνη και με την οπαδική βία, αλλά κατηγορήθηκε ακόμα και για αυτό».