Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μπαλτάκος: Το Καταστατικό της ΕΠΟ και των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ λένε ότι η διαιτησία παγκοσμίως ανήκει στις ομοσπονδίες. Πρέπει η Γ.Σ. να εγκρίνει ότι αν η Λίγκα κινηθεί αυτοβούλως και συγκροτήσει επαγγελματική διαιτησία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, τότε η ΕΠΟ οφείλει να αντιδράσει και να εφαρμόσει το Καταστατικό. Όταν μια Ένωση παραβιάζει το καταστατικό με κατάφωρο τρόπο, η ΕΠΟ θα πρέπει να άρει την ιδιότητα μέλους της Σούπερ Λιγκ. Και μία Ένωση (όπως είναι και η Σούπερ Λιγκ) που δεν έχει την ιδιότητα του μέλους της ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει τίποτα ποδοσφαιρικό. Ελπίζω η λίγκα να έχει τη διάθεση και τη σοφία να μην προχωρήσει γιατί οι συνέπειες δεν θα είναι καλές.

Καραπαπάς: Η Σούπερ Λιγκ έχει φτιάξει ήδη μια εταιρία ανεξάρτητη. Δεν γίνεται κάποια απόσχιση, ούτε κάποια προσπάθεια. Προχωρήσαμε ακούγοντας τους ειδικούς που έφτιαξαν το μοντέλο της Πρέμιερ Λιγκ και της Πορτογαλίας. Πρέπει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να γίνει μια συζήτηση για το πώς θα γίνει η επαγγελματική διαιτησία. Η ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι μέτοχος στην εταιρία που συστήθηκε. Ζητήσαμε ραντεβού από τον Μπένετ, για ενημέρωση. Γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει να αναλάβει η Σούπερ Λιγκ την επαγγελματική διαιτησία, ώστε να φύγει και από πάνω της; Το εγχείρημα ήδη προχωράει. Χθες παρουσιάστηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλετε να πάει στην λίγκα. Εκτός αν έχετε λόγους να είναι στην ΕΠΟ.

Γιώργος Κοσμάς: Δεν είναι όλες οι επαγγελματικές ομάδες στην ίδια γραμμή που λέει ο κ. Καραπαπάς. Η ΑΕΚ έχει διαχωρίσει τη θέση της. Εμείς λέμε να γίνει μέσω της ΕΠΟ, σύννομα και κανονιστικά. Όχι υπό τις συνθήκες τις οποίες παρουσίασε αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ η διοίκηση της λίγκας. Ούτε με τον Κλάτενμπεργκ μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει καθολική αποδοχή.

Μάκης Γκαγκάτσης: Η διαιτησία ανήκει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, και δεν μπορεί να ανήκει πουθενά αλλού βάσει των καταστατικών ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Λεωνίδας Θωμαΐδης (μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ): Κύριε Καραπαπά, πρώτος θα έπρεπε να πείτε συγχαρητήρια σε αυτή τη διοίκηση που έφερε ξένους αρχιδιαιτητές και διαιτητές. Παλαιότερα όπως θα ξέρετε οι διοικήσεις έπαιρναν χαρτάκι και το λέω για να ακούνε και οι εκπρόσωποι των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Μπαλτάκος: Στην Αγγλία και στην Πορτογαλία δεν το έκαναν μόνες τους οι λίγκες. Εδώ η λίγκα προχώρησε μόνη της, αυτοβούλως, συστήνει εταιρίες, προσλαμβάνει αρχιδιαιτητή. Η ΕΠΟ αντικατέστησε τον Κλάτενμπεργκ. Και η λίγκα θέλει να τον κάνει αρχιδιαιτητή.

Έχω μια απορία: Πού θα τους βρει τους διαιτητές η λίγκα; Ποιους θα ορίζει; Οι διαιτητές είναι στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ τους κάνει διεθνείς.

Ξαναλέω πάλι ότι η διαιτησία για την ΕΠΟ είναι βαρίδι. Η ΕΠΟ όμως έχει όλο το ποδόσφαιρο. Δεν έχει μόνο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τι θα γίνει αν η λίγκα έχει την επαγγελματική διαιτησία, πόσες Κυριακές θα αντέξει αυτό, μέχρι να γίνει πόλεμος; Δεν γίνεται εκείνοι που παίζουν, να αποφασίζουν και ποιος θα διευθύνει τους αγώνες. Θα διαλύσουν μέσα σε δυο εβδομάδες. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Η κορυφή της πυραμίδας είναι η ΕΠΟ, δεν είναι η λίγκα.

Εμείς θα καλέσουμε τους 7 διεθνείς διαιτητές, τον Μπένετ και εκπροσώπους των λιγκών, και εκεί να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί αυτό να υλοποιηθεί. Προτείνω να μην ληφθεί τιμωρητική απόφαση για τη λίγκα σήμερα, για να δείξουμε καλή πίστη και καλή θέληση, αλλά η ΕΠΟ να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη με τους φορείς που προείπα. Στα γραφεία της ΕΠΟ βέβαια, όχι εκτός έδρας. Την πρωτοβουλία θα την έχει η ΕΠΟ. Να δούμε πώς θα φτιάξουμε την επαγγελματική διαιτησία και ποιος θα την ελέγχει είναι ένα άλλο θέμα.