Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μεταξυ των αλλων ο υφυπουργος αθλητισμου τονισε

«Ελπίζω κι εύχομαι ολόψυχα, η νέα αγωνιστική περίοδος ’22-’23 να είναι η απαρχή της αναγκαίας ανάτασης του δημοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας:

-χωρίς τα μεγάλα εμπόδια που έθεσε η πανδημία τα τελευταία 2,5 χρόνια, σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο,

-με την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο που εκπόνησαν UEFA και FIFA, έπειτα από τη σχετική συμφωνία με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, θα ήμουν ακόμα πιο αισιόδοξος, εφόσον οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης –στο γράμμα και στο πνεύμα της- είχαν πιστά και πλήρως ενσωματωθεί στο Καταστατικό της ΕΠΟ, κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί,

-με το νέο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ορθής λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και με τα υπόλοιπα ενισχυτικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, που θεσπίσαμε.

-με την Επαγγελματική Διαιτησία, την οποία η Πολιτεία νομοθέτησε πρόσφατα.

Αναμένουμε άμεσα τις εξειδικευμένες προτάσεις σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να οριστούν με Υπουργική Απόφαση, έπειτα από τη συνεργασία μας, οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της, με την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων πόρων, μειώνοντας δραστικά το ποσοστό, το 5%, που εισφέρετε προς την ΕΠΟ, από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων σας.

Λάβαμε το σχετικό γραπτό σας αίτημα την περασμένη Παρασκευή, συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους.

Από την εξασφάλιση αυτών των πρόσθετων πόρων εκτιμώ ότι θα καταστεί ακόμα πιο ευχερής η υλοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας και του όποιου επιπλέον κόστους θα προκύψει για τη λειτουργία της ετησίως, την οποία και θα αναλάβετε.

-το ίδιο το «προϊόν»,

-τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους άλλους εργαζόμενους,

-εσάς,όλους μας που αγαπάμε και παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι αδήριτη, ωστόσο, η ανάγκη για την ίδια χάραξη πορείας και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τη μήτρα, ούτως ώστε να βρισκόμαστε όλοι απόψε εδώ.

Δεν θα απαριθμήσω τη σειρά μέτρων ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων που έχουμε λάβει, ούτε θα σας αναλύσω το νοικοκύρεμα του άναρχου τοπίου, με το Ηλεκτρονικό Μητρώο και την αποδοχή του από την πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Θα πω μόνο τούτο: Καλώ για ακόμη μια φορά την ΕΠΟ να ενσκήψει με σοβαρότητα -και με την ευθύνη της αποστολής της, διότι αυτή είναι η αποστολή της- στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Ανδρών, Γυναικών, Σάλας, Άμμου.

Και την καλώ να συνεργαστούμε σε αυτό το πεδίο, σε ό,τι χρειάζεται, ώστε να αναστραφεί ΚΑΙ εκεί, το ταχύτερο δυνατό, η πορεία παρακμής, που για χρόνια έχει διαμορφωθεί. Και δεν εξετάζω με ποιανού ευθύνες, δεν είναι ώρα.

Τώρα είναι η ώρα, για να πάει σε κάθε επίπεδο μπροστά, το ελληνικό ποδόσφαιρο.