Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το «οκ» της Βουλής πήρε την Πέμπτη (2/6) η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας στο ποδόσφαιρο.

Μια έγκριση, πάντως, που προέκυψε μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ψήφισαν «παρών», ενώ «όχι» προέκυψε από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρονται τα εξής: «Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η Τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περί θέσπισης Επαγγελματικής Διαιτησίας στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ναι” ψήφισε η ΝΔ, “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, “Όχι” από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

-Στη ρύθμιση για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, ψήφισε “Ναι” η ΝΔ, “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, “Όχι” το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

-Όσο για την παράταση, έως τις 31/12/2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ψήφισαν “Ναι” ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25».