Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε άσκηση ποινικής δίωξης κατ' αγνώστων δραστών προχώρησε την Παρασκευή (15/5) ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναφορικά με την άνανδρη επίθεση που είχε δεχθεί στις 2 Νοεμβρίου 2014 ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ηθικής αυτουργίας σ' αυτήν, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος παράγοντα του ποδοσφαίρου και ο λόγος γίνεται βέβαια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ως γνωστόν, το όνομα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ είχε εμπλακεί στην υπόθεση ύστερα από σχετική καταγγελία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, για να κριθεί τελικά ότι ο ίδιος δεν πρέπει να γίνει αποδέκτης δίωξης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας: «Σε ό,τι αφορά στην από 18/11/2014 έγκληση του Χριστόφορου Ζωγράφου με την οποία κατήγγειλε την εις βάρος του επίθεση την 2/11/2014 από την οποία υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες, η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο Αθλητικός Εισαγγελέας κ.Σιμιτζόγλου ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ηθικής αυτουργίας σ΄ αυτήν κατ΄ αγνώστων δραστών και την παραπομπή της υπόθεσης σε Τακτικό Ανακριτή.

Παράλληλα εκδόθηκε εν μέρει απορριπτική διάταξη κατ΄ άρθρο 47 ΚΠΔ που αφορά καταγγελίες σε βάρος παράγοντα του ποδοσφαίρου, καθόσον σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης».