Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

  

Για κίνδυνο Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

 

«Στην ετήσια συγκέντρωση της uefa εκεί σκοπό είχα να ευχαριστήσω την uefa. Όταν η ομοσπονδία ήταν 6 χρόνια σε επιτροπεία δεν είχε πολλές δυνατότητες να ζητήσει. Ήθελα να λήξει η Επιτροπεία, όταν εκλέχτηκα, διαπίστωσα ότι η uefa σταμάτησε κάθε πράξη επιτροπείας. Το συνέδεσαν με την παρουσία μου, ότι έχουμε κανονικό πρόεδρο. Στις 16/9 αποφάσισαν και νομικά πλέον ότι η Ελλάδα βγαίνει από την Επιτροπεία. Είδατε να παρέμβουν για τον κύριο Μπένετ, όχι από αδιαφορία αλλά γιατί λένε ότι εκλέχτηκε νέος πρόεδρος, ας κάνει η ΕΠΟ ότι νομίζει. Το Grexit γίνεται από λάθη που κάνει η κυβέρνηση κάθε χώρας, όχι η Ομοσπονδία. Κινδυνεύουμε αν γίνουν συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση. Αν γίνει grexit θα γίνει μόνο λόγω κρατικών παρεμβάσεων.

 

Αυτά τα οποία θα έρθουν απαιτούν μία ΕΠΟ ανεξάρτητη και αυτόνομη που θα μπορεί να αποφασίζει. Με Αυγενάκη δεν έχω καμία αντιπαράθεση. Εγώ δεν απαντάω στον Αυγενάκη, απαντάω στην κυβέρνηση γιατί αυτό είναι το σωστό. Τι σχέση η ακροδεξιά με όλα αυτά. Δε νομίζω ότι το ακροδεξιά που λέει, το λέει για μένα. Εννοεί άλλους από το κυβερνών κόμμα, δεν θέλω να τους κατονομάσω.

Δεν είπα ότι κινδυνεύουμε αόριστα, μόνο με συγκεκριμένες ενέργειες, η κυβερνητικές ή από τη Λίγκα κινδυνεύουμε. Μόνο έτσι. Αν μου το είχαν ψιθυρίσει από την UEFA ότι κινδυνεύουμε δεν θα το έλεγα δημόσια.

Η κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου. Σε καμία ομοσπονδία δεν έχει βγάλει η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι θα διοργανώσει εκείνη την επαγγελματική διαιτησία.

 

Δεν μπορώ να απαντήσω για Αυγενάκη και Μαρινάκη. Όταν η Λίγκα είπε ότι το 5% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα γίνει 1%, λίγες ημέρες μετά το ανακοίνωσε ο Αυγενάκης στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Το δέχθηκα γιατί δεν ήθελα να έχω κόντρα με την κυβέρνηση, δεν αρέσει στην uefa να έχεις κόντρα με τους πολιτικούς σου. Η ΓΣ είπε ότι αφού δεν έχουμε επαγγελματική διαιτησία, θα πάρουμε το 4%, θα το κρατήσουμε και θα το δώσουμε στις Ενώσεις».

«Εν ενεργεία διαιτητές στον Σύνδεσμο Διαιτητών θέλει η UEFA»

 

 

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Υπάρχει μία άποψη στην uefa, ότι θα πρέπει ο σύνδεσμος διαιτητών που θα είναι μέλος της ΕΠΟ, να είναι μόνο εν ενεργεία διαιτητές. Αυτό θέλει η uefa. Πρέπει να γίνουν διαδικασίες, σωματεία, Ένωση και μετά να τους δεχθούμε στην ΕΠΟ, γι' αυτό έχει γίνει ακόμα. Αυτό βέβαια, αντίκειται στο καταστατικό της ΕΠΟ και στο νόμο. Αυτό εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε τον Δεκέμβριο, ο νόμος όμως, δεν είναι δικός μας. Είναι πολλά που θα έρθουν, ένα είναι αυτό, και θα πρέπει η ΕΠΟ να μπορεί να στέκεται στα πόδια της, να είναι ανεξάρτητη. 

 

Αντί η ΕΠΟ να ασχολείται με το προπονητικό κέντρο, ασχολείται με τα πλάγια άουτ. Αν δώσουμε την επαγγελματική διαιτησία στη Λίγκα ή την κυβέρνηση, θα μπούμε στο βιβλίο Γκίνες. Παντού οι Ομοσπονδίες έχουν τη διαιτησία υπό τη σκέπη τους και όπου δεν την έχουν, το έκαναν αυτές. Αν λοιπόν, η ΕΠΟ συμφωνήσει και πει "θέλουμε επαγγελματική διαιτησία" και είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ με την έννοια ότι θα θέσει το θεσμικό πλαίσιο, όχι ότι θα ελέγχει τους διαιτητές, δεν βλέπω το λόγο να μη γίνει. Θέλω, όσο διαρκεί η θητεία μου να μειώσω την εξάρτηση της ΕΠΟ από τη διαιτησία για να μπορεί να ασχολείται με άλλα πράγματα.

 

Ανεξάρτητη ΚΕΔ πρέπει να γίνει επειδή το λέει το καταστατικό και όχι επειδή το λένε οι υπουργοί. Ο υπουργός τι θα κάνει στην υπουργική απόφαση, θα λέει ποιοι θα γίνουν διαιτητές; Επειδή δεν θέλω να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες σαν ΕΠΟ, αν η Σούπερ Λίγκα αναφερθεί στον υπουργό και πει ότι «θέλουμε αυτά» και ο υπουργός τα κάνει, χωρίς τη συναίνεση της ΕΠΟ, θα αναστείλουμε την ιδιότητα μέλους της Λίγκας και το καλοκαίρι θα διοργανώσει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα. Αν ο διαιτητής παραβιάσει το καταστατικό της ΕΠΟ που λέει ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, εννοείται ότι θα τους διαγράψουμε γιατί η UEFA δέχεται διεθνείς μόνο από την ΕΠΟ, Στο μπάσκετ έγινε, δεν τους διέγραψε ο Βασιλακόπουλος; Πήγαν στα δικαστήρια, τίποτα δεν έγινε. Τους είδατε να παίζουν στην Ελλάδα; Ποιος λέει στην UEFA ποιος είναι πρωταθλητής και ποιος έχει αδειοδοτήσεις;

 

«Μέσα μου γελάω, πόσο θα αντέξει η Λίγκα αν πάρει τη διαιτησία»

Θα ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει το καταστατικό. Δεν μπορεί η uefa για την Ελλάδα και τις ιδιοτροπίες των παραγόντων της να καταργήσει το καταστατικό της. Δεν έχω δει απόφαση συνολική της Λϊγκας για τη διαιτησία. Αν στείλει σε εμάς την απόφαση της η Λίγκα για τη διαιτησία, θα τη συζητήσουμε. Ας στείλει την απόφαση στον Αυγενάκη να δούμε ποιος διαιτητής θα πάει να παίξει.

 

Όταν η Λίγκα πάρει τη διαιτησία και με τη δική μας συναίνεση, εγώ πραγματικά μέσα μου γελάω. Συμφωνούμε και λέμε, η Λίγκα να πάρει τη διαιτησία, ξέρετε για πόσο θα διατηρηθεί ο Συνεταιρισμός τους; Πόσο θα αντέξει ο Συνεταιρισμός. Στο πρώτο πέναλτι... Πόσο θα διατηρηθεί αυτός ο Συνεταιρισμός γιατί κάποιος θα τον ελέγχει αυτό τον Συνεταιρισμό.

 

«Αυτά είπα στον Μπένετ για τον Σιδηρόπουλο»

 

Ο Μπένετ είναι ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος, με αγγλική νοοτροπία και  κουλτούρα και δεν αντιλαμβάνεται τη δικιά μας νοοτροπία, ακόμα. Στον Μπένετ δεν του έδωσα καμία εντολή, δεν του είπα να κάνει αυτό γιατί δεν έχω δικαίωμα και έχει κάθε δικαίωμα εκείνος να με αγνοήσει. Εκείνο που έκανα ήταν να του εξηγήσω τις συνέπειες αυτής της ενέργειας για τόσο πρώιμο χρονικό διάστημα, και να του πω ότι "καλό θα ήταν μήπως θα πρέπει αυτόν τον ορισμό να τον σκεφτείτε πάλι". Παράκληση ήταν και όχι κατάργηση γιατί δεν μπορούσα να τον καταργήσω διότι αν ήθελε να μου πει "δεν σας ακούω" δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

 

Δηλαδη Ο Σιδηρόπουλος  και ο Παπαπετρου είναι είναι οι δυο κορυφαιοι διαιτητες  του χρόνου το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν  επαγγελματίας, τότε θα τους  θέλουν όλοι; Τι θα αλλάξει του χρόνου αν παίρνουν 5.000 το μήνα, θα είναι αποδεκτοι  από τους πάντες; Άλλο μυστήριο αυτό, να ανακοινώνει η Λίγκα ότι θα έχουμε επαγγελματική διαιτησία από τα Χριστούγεννα.